ptgf 賤男週記 (完結篇)

709 回覆
132 Like 64 Dislike
樓主可唔可以介紹條囡我識

邊條
Rubbish .,,
好想知結局點會變成你負佢?
Rubbish .,,

中出左佢
Rubbish .,,

中出左佢

又唔係未試過中出
Rubbish .,,

中出左佢

又唔係未試過中出

為左佢落仔
Rubbish .,,

中出左佢

又唔係未試過中出

為左佢落仔

可能個仔根本就唔係佢嘅
會不會就係rubbish 寫故爆相同歸於盡?所以負佢?
快d update ..
加速
就係因為條仆街狗公搞到我地嘈足成個五月。

黎到六月份,芷純暫時唔洗返個空姐course住,要去到九月先再上。等左大半年,終於可以同佢過返一個舒舒服服既weekend。

雖然我地成日嘈交,但係我地冷戰既時間通常都好短,特別係見面之後,我地好快就會變返以前咁。

之後既weekend,佢對我就好似以前一樣咁sweet。一齊睇波,出街食飯,係屋企睇戲。雖然過得好開心,不過轉變得咁快令我有少少適應唔到,始終呢個月佢真係變左太多。

芷純:「bb我地第一次同第二次見係幾多號 ?」

我:「第一次9號,第二次12號 。」

芷純:「有咁快咩第二次 ,我記得你成個星期冇dm我 。」

我:「唔係我冇約您,係您係咁拒絕我 。」

芷純:「因為我記得我第一次問你5000蚊約我係咪好唔抵,你都話係。同埋你話過我肥 。」

我:「做咩冇啦啦問返呢d野 。」

芷純:「因為我突然諗起我地差唔多識左一年 。有d感悟 。原來尋日係三號,我地都唔記得左,我地十個月既開始 。 」

我:「有d咩感悟 。」

芷純:「感悟就唔講住,一年果時先講 。」

我:「係咪因為咁所以呢個weekend您變返之前既您 。」

芷純:「一路都係之前既我黎架啦 。」

我:「尋日先變返咋 。」

芷純:「係咩 。難過既都過左去。起碼我地大家都冇放棄 。」

我:「您係咁放棄姐麻,我幾時有放棄 。」

芷純:「唔知點解我一路都覺得我地唔會分開 。」

我:「講真呢個月我覺架 。不過我真係唔想晒左我地呢一年既努力 。重新認識一個人好攰 。同埋我等左咁耐您先唔洗再上個coruse,而家放棄咪好唔抵 。」

芷純:「9月先再上 。到時返多三個月就返完架啦。

我:「要返都唔緊要,都咁耐啦,唔會影響到 。」

芷純:「仲記得頭3個月我返半日您就等足我三個鐘 。後尾返全日您都一樣咁早起身黎車我 。由我第一日上呢個course你就一直車我陪我 。雖然我想做既野您未必會鍾意。不過您行動上支持我已經係最好既支持 。」

芷純:「由中4既暑假到中5完左你都仲同緊我一亦 。 」

我:「傻瓜 。我都會繼續學下點做一個好男友 。希望有一年經驗之後會做得好d 。」

芷純:「傻佬 。我地一齊加10個油 。唔知您仲記唔記得我幾時講過呢句野 。 」

我:「張生日卡丫麻 。我晚晚都拎出黎睇架,點會唔知 。 」

曾經相信呢一段感情好完美瑕既我,終於都知道其實凡事都唔係必然。我地只可以用有限既時間去珍惜身邊既人,為身邊既人留低一個美好既回憶。

每對情侶都總會遇到無數既問題,有d人會一齊去捱過去,有d會選擇放棄。或者一直令我堅持落去既原因係因為我覺得無論同邊個一齊都一樣會出現問題,唔應該少少事就去放棄。

https://www.youtube.com/watch?v=Sz2MbQG9Jcw
「歷劫都不能離開 人生有太多意外
攀不過斷崖 如何相愛」

我:「話時話,我都未請返您阿媽食飯 。 」

芷純:「我都未同您屋企人食 。正常應該女仔見先。 」

我:「您見過晒啦 。 」

芷純:「飯都冇食過,成一年啦。」

我:「就今個weekend啦,一齊食 。」

芷純:「no,咁突然。 」

我:「係您拒絕我咋。之前母親節有叫您食,您又話諗唔到送咩禮物所以唔去 。 」

芷純:「我係怕醜,點解我地一開始唔一齊食?你同時又唔會同你屋企人講我點點點,又冇話過帶我上去食飯。 佢地對我又好cool咁,好難同佢地溝通到。」

我:「一開始您話怕醜咁咪唔食住囉,而家耐左咪有叫您 。您永遠都唔食第一次咁永遠都溝通唔到架麻。人地長輩黎架麻,唔通你想人地好熱情咁叫你食飯咩。 」

芷純:「長輩都可以熱情架姐 。我ex個媽咪果時走入黎我地房同我傾計架。 」

我:「個個人性格都唔同,您以前果個屋企人熱情d,但係我屋企人絕唔係對你唔好囉。您作為人地女朋友唔可以主動d nice d架咩。您就一味話怕醜。 」

芷純:「我對佢地好熱情架喎,我次次黎到都有打招呼,基本禮貌我都有做。不過算啦,又唔係談婚論嫁,係我過份認真姐,唔食都冇所謂啦,就算食都驚dead air 。 」

我:「您過份認真?而家我叫左您咁多次您都唔肯食,係您唔認真咋喎 。 呢一年您都起碼見過我唔少朋友啦。我呢,ig相都唔貼多張,您d fd知唔知您有男朋友都成問題。」

芷純:「總之相我就唔會貼架啦,飯呢,唔食都冇咩所謂。我都未聽過個個weekend去對方屋企一年都可以未食過飯。今次都係我講開你先話食。年紀大啦我,冇咁多精力去討好任何人,一齊相處得舒返就一齊,唔岩就分開,唔想晒時間。 」

我:「兩個人一齊大家都要付出架,您剩係想人討好您咩? 」

芷純:「我只係想有個人永遠唔會同我嘈。食飯係我講,邊有條女仲緊張過條仔架? 」

我:「你搵到個緊張你多過我既人您記住話我知。 」

芷純:「搵到洗撚話你知? 」

又好翻
被入能狗咁...

睇到燥
感乜撚野悟
一睇到一堆對話個時就知道會鬧交
好地地都可以又嘈
唔應該傾計
應該只啪

就會好好多
食唔食飯都可以嘈
師傅
當日係你教我玩PTGF

點知自身難保。
到底仲有啲咩可以嘈到
到底仲有啲咩可以嘈到

下次搵PTGF衫
其實佢根本係精神病人?定有情緒病?快過過山車
總之你咪撚嘈 乖乖聽話 叫乜就做乜 就隻乖狗就得
不過聽話 又會揾位入 無理取鬧 撚下狗咁

應該係控制慾太强

當男朋友是玩具

我懷疑養寵物嘅人應該都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞