ptgf 賤男週記 (完結篇)

709 回覆
132 Like 64 Dislike
Jenny:「你做咩block左我丫。。。」
正一貪錢臭雞
原來哩個世界真係可以有d咁仆街既女人
臭雞你口中所謂對樓主做過既好事只係作為一個女朋友最基本既本份
如果你真係覺得自己已經好偉大就唔該你收收皮先
條女ig依家有3000幾條友follow 緊 但一碌全部都係外國人 算係點 買follower?! 想紅?

等我仲以為真係多左咁多人follow
條女ig依家有3000幾條友follow 緊 但一碌全部都係外國人 算係點 買follower?! 想紅?

好難得連登起完底會上唔到位

太豬
你知唔知你條臭雞芷純攪到我朋友好慘
我朋友就係你所講嘅細佬女友
又抑鬱又依樣嗰樣
你仲要畀依啲臭雞撚狗咁撚
你真係垃撚圾
連登仔成日屌鳩港女 寵到班女咁撚閪咪又係你依啲

究竟咩事
唔係話冇聯絡咩?
又抑鬱又依樣嗰樣
你真係垃撚圾

究竟咩事
唔係話冇聯絡咩?

其實芷純講既野有幾可信?
又抑鬱又依樣嗰樣
你真係垃撚圾

究竟咩事
唔係話冇聯絡咩?

今日追post 發現好多可疑
例如網上面死都唔放男友相
iCloud 淨係得細佬
又話唔留戀ex 但前度兵仔乜9都keep contact
話自己唔貪錢但又叫人請去東京幫佢埋單
又抑鬱又依樣嗰樣
你真係垃撚圾

究竟咩事
唔係話冇聯絡咩?

免費有人請新機票去東京 翻hk就叫人唔好煩佢
實唔關貪錢事
又抑鬱又依樣嗰樣
你真係垃撚圾

究竟咩事
唔係話冇聯絡咩?

實唔關貪錢事

成日聽人講話d女住公屋 屋企人會係咁灌輸d窮人父母觀念 姐會係咁叫你釣金龜 搵男朋友要搵有錢 如果男朋友冇錢就會叫你識過個 我覺得隻臭雞就係咁長大 18歲咋喎 咩都chur到盡好似想渣乾rubbish咁 同埋屋企係幾咁放任唔管教先會比個18歲既女同一個大十年既麻甩佬去旅行 教到個女咁cheap d價值觀都食左屎咁 所以話窮人真係唔撚好生仔
又抑鬱又依樣嗰樣
你真係垃撚圾

究竟咩事
唔係話冇聯絡咩?

實唔關貪錢事

成日聽人講話d女住公屋 屋企人會係咁灌輸d窮人父母觀念 姐會係咁叫你釣金龜 搵男朋友要搵有錢 如果男朋友冇錢就會叫你識過個 我覺得隻臭雞就係咁長大 18歲咋喎 咩都chur到盡好似想渣乾rubbish咁 同埋屋企係幾咁放任唔管教先會比個18歲既女同一個大十年既麻甩佬去旅行 教到個女咁cheap d價值觀都食左屎咁 所以話窮人真係唔撚好生仔

唔知係咪對父母覺得冇所謂 有錢就可以中出我個女
我好清楚,同一個我唔鍾意既人出街或者傾計,只會令我更加掛住芷純。所以我情願自己一個人去過。我嘗試去搵唔同既方法去令自己好過d,甚至無聊到係google search下失戀療傷既方法。

於是,我搵左好多關於失戀既戲黎睇。我睇左一套叫左「超市夜未眠」既戲。大概係講一個男仔比女仔飛左之後,晚晚都失眠既故事。可能因為套戲既故事背景都係係英國,所以令我諗返起以前自己一個係英國住既時候既生活。套戲雖然冇咩特別既message帶出,但係就講出左一個失戀既人失眠時候既心情。

夜晚既時候。一個人,將手機既相一張一張咁開黎睇,聽住我同佢傾電話既錄音,諗起佢而家可能已經同第二男仔傾緊計去緊街,果種感覺真係好難受。離開左佢令我第一次體會到失眠既感覺係點。諗返起岩岩識佢果時唱比佢聽既全世界失眠,不過呢種失眠已經唔再幸福。

「在凌晨二點十分慌張想你
吸著無法入眠的空氣
如果是夢境 也許是幻影
我想沉醉在這裡」
https://www.youtube.com/watch?v=ZPIfEUSz-fc

每日最痛苦就係訓醒既時候,因為我每晚都會夢到芷純返返我身邊。一訓醒先發覺全部野都係夢,果種失落感真係難以形容。以前好大食既我,而家一早只係食得落少少野,短短一個月已經瘦左10kg。其實都係好事黎既。

望望手機,收到個ig dm:「做咩唔寫埋個故丫😂我有追架。」

原來係city妹(唔係shitty妹)。姐係當年第一個知我身份既ptgf。其實一直以黎佢都係我係個tag到最好既朋友,直到同芷純一齊之前我先冇再搵佢。

我:「冇丫,廢事再寫落去啦,佢都比人起左底,廢事搞到佢。」

city妹:「你地而家點?」

於是我將我同芷純既事講晒比佢知。原來佢而家已經冇再做ptgf,仲同一個男仔拍緊拖。

city妹:「屌你係咪on9架。」

我:「但我仲好掛住佢🤕。」

city妹:「你未睇清嘅話,旁人點講你都聽唔入耳。過啲時日,你就覺得自己幾on9。」

我:「佢係對我衰,但佢都有對我好既時候,我好鍾意佢成日痴住我,又秒回我🤕。」

city妹:「你都on99。鍾意你既人一定會秒回到你同痴住你。你講果d野大部份女仔都做得到啦,我都做到。」

我:「咁你樣衰丫麻,樣衰梗係痴身架啦🤔,靚女好少咁痴身架。」

city妹:「你仆街啦😂,我係大學不知幾多人溝,係得你先會話我柒。同埋唔關靚唔靚事,係鍾意就自然會咁做。信我啦,佢真係唔係咁好架咋。」

我:「😞我晚晚都喊唔停,有d想寫信比佢。」

city妹:「咪on9啦,你試過架啦。你寫過咁撚多野比佢,有邊次佢會認真睇你d野?你咪撚煩住人tim呀。點解冇見你成年你on9成咁,以前你好撚型架喎。」

諗返起年幾前玩ptgf既時候,city妹仲係on99咁,我成日都會教訓佢,教佢點做ptgf安全d,點樣先唔好咁on9比人搵笨。估唔到今日要輪到佢教返我轉頭。

我:「鍾意人係咁on9架啦😞。」

city妹:「總之你就係on9。我係芷純見到你實笑柒你。心諗好彩飛左你條廢柴。你試下冇錢冇車睇下佢一開始會唔會show你?我相信佢係有鍾意你既,不過好少囉。時間過耐啲,你揾到個你真心中意嘅就會無事,你睇清左就會笑番自己on9。」

我:「過幾日係8月9號,我想去我同佢第一次見既地方撞下佢😞。」

city妹:「屌你仆街啦。冇你咁好氣。」

雖然話就話最後都要自己睇通,但有city妹係到得閒陪我傾下鬧下我都會令我過得舒服少少。
有一日,我又收到個ig dm,係君怡send黎。但係我心諗,君怡唔知我係rubbish黎架喎,心諗仆街啦,唔通佢睇完個故發現左係我?

君怡:「點丫你,死得未丫。」

我:「🤔。」

君怡:「🤔咩姐,一早知係你啦。」

我:「你點知🤔。」

君怡:「一聽你唱d歌都認得係你啦。」

我:「咁你都記得?🤔」

君怡:「你有咩我係唔記得架?你所有野我都記得好清楚,你幾號生日你全名係咩全部我都記得好清楚。我鍾意過你架麻。」

我:「真係估唔到我係你心目中咁有地位🙊。點丫你近排。」

君怡:「我過得好好丫,我考完dse,考得好好,入到hku,而家又搵到份好高人工既office part time,同個好似你咁既男仔拍緊拖😂。過得前所未有咁好。」

我:「真架?見到你到咁真係好,可惜我而家真係前所未有咁差😞。」

君怡:「梗係啦,我答應過你架麻,我答應過你唔會再做ptgf,要考入一間好既大學,我記得架,我同自己講一定唔會令你失望。」

聽到君怡過得咁好,內心真係好安慰。其實大大話約過咁多個ptgf,差唔多每一個我都會勸佢地唔好再做,奈何真係會聽你講既真係只係得一兩個。

我:「傻架咩你,對住我呢d仆街講既野唔洗咁認真掛。」

君怡:「你係我心目中係一個好人黎,你當時比我d 錢我到而家仲keep住,我一直都想比返你架。」

我:「咁你而家見到我咁樣係咪有d失望😞。」

君怡:「傻啦,點會失望,我完全明你感受囉,你做過d野我之前都對一個賤男做過。之前我又係好鍾意一個男仔,我為左佢又係放到自己勁低,做到好cheap,又喊又求人地都唔理我。所以我好明你感受架。」

我:「你唔明架啦,你地唔係我,你地冇經歷過我既事,你地冇約過咁多ptgf,唔明白呢個世界殘忍,想搵一個鍾意既人有幾難😞。」

君怡:「你信我啦,鍾意你既人唔會咁樣對你架,鍾意你既人唔會成日同你講分手,更加唔會轉個頭去偷食。」

我:「我諗佢應該冇偷食既😞。」

君怡:「你咪傻啦,佢所講既冇偷食咪就係可能未扑過野囉。好地地一男一女唔會就咁單獨約出街架,傾咁耐whatsapp架,你唔好咁天真啦。」

我:「可能因為我都有對佢唔好所以佢先會😞。」

君怡:「喂,拿一單還一單,就當你對佢衰,就代表佢可以去搵第二個架咩?咁點解佢對你咁衰你仲咁鍾意佢唔出去搵第二個?當你好愛一個人既時候就算點衰你都唔會做呢d野架。講到尾,咪就係佢唔夠愛你囉。」

從來冇諗過當日得16歲既君怡過左兩年之後會變到咁成熟。令我呢個28歲既人更加無地自容。同佢傾左成兩個鐘,感覺好似睇開左少少。不過要放低,又邊有咁易。之後既日子,每當我好唔開心既時候,我都會搵city 妹同君怡傾下,比佢地鬧下。

睇睇日曆,已經係8月9號。一年前既今日,就係我同佢相遇既日子。唔知佢仲記唔記得。雖然我心入面都好清楚,佢一d都唔在care,不過我都好想去證實一下。

同一個時間,凌晨1點,我渣左去同一個地方。我泊左架車係淘大出面。我落車行返去當日我去禁錢既atm,記返起當日既情況。行過淘大附近同佢食過既m記,甜品鋪,睇過既戲院,呢一區就好似自己第二個家咁。我企左係條街到,心入面好想好似戲入面既男女主角咁,係相遇既地方重遇,然後重新開始。

不過我唔係拍緊戲,又或者芷純根本唔係我生命中既女主角。直到一點半佢都冇出現過。雖然好想等落去,但我知道我應該要走。於是我渣左車返屋企,同一年唔同既係,今次佢唔係我身邊,果一年,十七歲既佢。

「她是個十七歲的小女孩 她不知道自己有多可愛
她眼中只有相信和依賴 好像未來就該那麼好
讓我的心也跟著搖擺

我是個廿七歲的小男孩 我不怕面對世界變多快
做過自己覺得好傻的事
那是多麼純真的年代 那是多麼純潔的相愛

不知我怎麼變了 不知她怎麼變了 我慢慢知道什麼叫做忘記
是一種成長也好 是一種悲哀也好
不管我多想留住回憶 它依然隨著時光淡去 MY LOVE

不再是十七歲的我和你 最好還是想念別再相見
我將永遠記得那一段情 就算有一天我們變老
想起彼此還有著微笑

因為我早已變了 因為你早已變了 我也許不會愛上現在的你
是沒有緣份也好 是沒有感覺也好 不管我多麼想念著你
卻知道再也無法回到那年紀

因為我早已變了 因為你早已變了 有一天我偶而再說起了你
是一段往事也好 是一段感情也好 永遠將它寶貝在心底
記憶著那時候的我和你 MY LOVE OUR LOVE
那一段十七歲的愛情」

https://www.youtube.com/watch?v=3o9mhBQDc8o
心酸
會唔會寫埋條女而家點
樓豬前面話唔係香港,會唔會又同隻雞去左外國?
唔好搞到自己咁cheap啦
最on9既係 你地分左手 佢搵你去旅行 你又真係陪佢去
你明知冇可能架啦 放低啦
賤過隻狗 難怪隻臭雞望都唔望你一眼
痴線 隻雞尋晚睇重係3500人follow, 今日已經多左200人,不過全部都係外國人
到底個人要有幾無恥先可以做到咁, 一開始重話唔玩ig所以先唔貼合照 樓主醒下喇, 呢d人分左手一d都唔會傷心, 重可以有心情買followers

佢ig有冇更新
講極都講唔到戲肉

隻異形雞依家點,你就一味講自己情聖咁

好難得連登起完底會上唔到位

Don't make stupid people famous
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞