ptgf 賤男週記 (完結篇)

709 回覆
132 Like 64 Dislike
追到live...失眠巴
幻⼂
幻⼂

打錯
細佬好大機會係sp
屌 煩撚到
好撚慘呀你...
幻⼂

打錯
細佬好大機會係sp

我覺得似ex
真係垃圾

點解alpha 會變咗beta...大佬
諗左半日,最後都係忍唔住同佢講。我send 左兩張果個細佬.張相比佢。

我:「呢個係咪您個細佬. 。 」

芷純:「NO 。您係邊到搵? 」

我:「冇丫,我亂搵架咋。 」

芷純:「直接d啦。 」

我:「點解您同佢咁fd既 。 」

芷純:「我幾時同佢好fd ? 」

我:「您話您成日去佢屋企既以前 。 」

芷純:「我問你點搵? 」

我:「你話唔係佢黎架麻,姐係我搵錯啦。 」

芷純:「我冇野呃你,唔信就算。 」

我:「咁點解同佢咁fd ? 」

芷純:「而家冇fd啦 。冇野好解釋。 」

我:「咁點解以前咁fd既 。 」

芷純:「冇點解,而家唔fd。你答我點搵到佢。 」

我:「呢d咁簡單既問題點解唔答得呢 。點樣識又唔肯講。 」

芷純:「有關係咩?你都未答我。 」

我:「有 。我想知,所以好聲好氣問您。 」

芷純:「之前既野你唔需要知咁清楚。你未答我野唔好問我任何問題。 」

我:「我自己搵架。 」

芷純:「點搵?你係咪好撚得閒?成日走去stalk人?過去唔重要。 」

我:「咁您講我知點解您地以前會fd到成日上人屋企,咁我明左咪唔會再問囉。 」

芷純:「唔信就算,我年紀大。 」

我:「點解兩個人一齊唔可以坦白d? 」

芷純:「以前既野要講講成晚,有咩好講?唔想同我一齊咪算,i don't mind。 」

我:「您都包容到我過去,我想您同我坦白姐 。 」

芷純:「點解係都要問人以前既野?你答我,點搵到?。 」

我:「因為您仲有搵佢囉上個月。 」

芷純:「我搵佢?你睇撚錯?係佢搵我架。 」

我:「唉 ,又係咁,點解好聲好氣問您野,又比您屌返轉頭。 」

芷純:「你有冇答我呀?你人生係咪好撚得閒? 」

我:「點解我次次問您野就話唔知唔記得,一開始您又話唔係佢黎既? 」

芷純:「之前我講阿lam d 野你咪又係發晒嬲。屌左我幾次呀?話人靚果次你自己諗下啦。條八婆咁撚柒都話人靚。 」

我:「您問我我有冇唔講?我有冇話您唔需要知?我既過去就算幾差我都有同您分享啦。您讚條狗公電到您唔係讚? 」

芷純:「你咪去屌佢囉。總之你唔答我問題咪撚搵我。我set佢做細佬. 係我求其set落我細佬number到睇下佢icon係邊個黎。所以我唔係叫佢細佬。我同呢個人冇任何關係,都唔會有任何關係。 」

我:「佢個icon一向都係人都睇到架喎。同埋之前您話係想人地睇到你icon 先set佢contact,做咩而家又變左您想睇佢icon先set 佢? 」

芷純:「同佢無關係就係無關係。我之前只係睇完冇del 佢contact。我又唔係身有屎,點解要答你?你都未答我啦。 」

我:「唔答唔緊要啦,我隨口問下。 」

芷純:「你咁叫隨口問下?你而家係質問我?我做錯d咩需要解釋?我對你唔住?sorry,冇喎。 」

我:「所以唔緊要啦,你當我冇問過啦。我又冇鬧你,唔需要咁既態度對我掛 。 」

芷純:「你永遠剩係識晒時間落d無聊野上面,晒你自己時間。 」

我:「可能您冇試過好緊張一個人掛 。 」

我:「咁我一陣黎接您啦 。 」

芷純:「接咩?我真係唔明點解你咁鍾意搵野嘈?點解好返又要嘈? 」

我:「我邊有嘈姐,我好聲好氣問您野姐,您唔想答咪唔答,唔洗咁嬲掛 。 」

芷純:「講真,點解要問我?你覺得我同佢有野咪隨便你。我係清白。加上我從來冇做過對你唔住既事。我最憎比人屈。講左幾多次是但set佢個名姐,係都要講佢,煩唔煩? 」

我:「咁朋友都可以問掛?您有時都會問我朋友d野啦。您講到同佢咁fd又成日上佢屋企,咁我作為男朋友了解下姐,唔係好過份姐? 」

芷純:「過左去咪由佢囉。你咩都要知,係咪你約過咁多條女我條條都要問清楚? 」

我:「您可以問,我一定會答。我諗冇一個男仔會接受到自己條女上第二個男仔屋企囉,果晚你都諗住上啦。 」

芷純:「我有冇上到?on9。我之前有上咩?你知咩?需要你理?呢d野唔需要你理,唔關你事。 」

我:「同第二個男仔d野唔關我事? 」

芷純:「吹咩? 」

一直有追故, 第一次留言
想翻睇Rubbishptgf_嘅大作-Hong Kong Ptgf Bible,覺得好有用, 樓主可不可以係度貼翻出來, 感激萬分
好似乞兒咁乞求

使唔使呀?

條女今次屌得好..
起底
主宰一切的性格
令到呢段感情失敗

太chur
條女真係會感煩厭

而且咁樣會問到真話?
過咗去就算啦

以後再發現才吵未遲

加上條女自由自在慣
你憑咩去管佢....
睇到 吹咩 呢句已經想一巴車埋去
咁都忍到 仲算係人咩
睇到 吹咩 呢句已經想一巴車埋去
咁都忍到 仲算係人咩

能人所不能
真係當咗人哋係女神
人地既過去你問黎把撚咩
人地唔想答
你仲問
我唔排除 rubbish 講嘅野有所偏頗,但如果有七成以上係真,咁芷純冇可能唔係臭雞吧。
臭雞可唔可以唔好再話自己年紀大

佢邊忽大呀
細佬.應該係SP啦
又估唔到佢咁抵得諗喎
不過樓豬真係好鐘意講返以前d野,有時隻眼開隻眼閉,人生會少好多煩惱
而且都已經過左去既野做咩仲成日問返起?
打快d啦
仲有幾多?
臭雞可唔可以唔好再話自己年紀大

佢邊忽大呀

唔知邊到學返黎中學都未畢業
畀佢知道你去搵人相已經係畀位佢入
追post就知,佢一有位入就撚你
佢問你嗰句點解要嘈,應該係 點解要畀機會佢嘈你咁犯賤。

不過一開始否認張相係細佬.
之後又逼樓主講,樓主講完又屌返鑊乜啲mk妹咁得閒
芷純:「你既然知咁多咪自己去搵囉。洗撚問我? 」

我:「咁我咪話左唔問囉,您仲想我點? 」

芷純:「講完你會唔開心咁講黎做咩? 」

我:「點解講完我會唔開心呢 ? 」

芷純:「想chok我講?on9。 」

我:「算啦,當我唔岩,sorry,唔嘈 。 」

芷純:「答得未呀?我問你點搵呀? 」

我:「都話左唔講,點解仲要問? 」

芷純:「吹咩?唔答咪撚講野。你開左個頭就要答返。 」

我:「點解要成日為左其他男仔黎嬲我 ? 」

芷純:「你鍾意去stalk人你慢慢stalk,你永遠係人地既跟尾狗,永遠奶人屎忽。 」

我:「我都想人氹下我架 。我都想我女朋友話我知我重要過d狗公,而唔係笑我傻仔,無聊,跟尾狗 。 」

芷純:「點解唔可以做返d有意義既野?我地岩岩好返就講佢。講左冇野就冇野。之前既事係點唔重要。 」

我:「去接您放學睇醫生,買外賣您食,呢d 冇意義咩 。 」

芷純:「你之前同條柒頭shitty妹去日本旅行我有冇好似你咁stalk人?咁又係,我都唔需要stalk 呢d柒頭。咁撚得閒plan下旅行好過啦,係都要搞呢搞路。 」

我:「您鍾意屌咪屌囉,我從來都唔會因為身邊既異性去嬲自己女朋友。 」

芷純:「咁梗係啦,你識親都係d柒頭。搵個好樣少少架啦。 」

我:「您第一日識我就知我係無聊人黎架啦,你幾時邊得咁成熟丫。 」

芷純:「我係知,不過冇諗到你咁cheap要去stalk人。我同你相處唔到,你呢d人唔可以對你好。 」

我:「你除左頭果3個月對我好過仲幾時對過我好? 」

芷純:「我對你唔好?上星期我對你唔好?總之我唔會再答你任何野。唔鍾意隨時走,唔好晒時間。我人生唔係為人地而活。過左去就算啦。 」

我:「果次嘈交您先諗住上去佢到。 」

芷純:「總之我冇對你唔住,冇做錯,講完。你要話我係雞既隨便,我係雞你係雞蟲咋on9。 」

我:「我見您話係朋友我先問您咋,我都冇問您ex d 野黎搵野嘈丫? 」

芷純:「你收皮啦,我唔撚想同你講野。慢慢stalk人啦,永遠既跟尾狗。想屈我做雞? 」

我:「我都係關心同緊張自己鍾意既人姐,又做錯d咩 。 」

芷純:「你就係錯,stalk人黎話我。好叻。講左同佢冇野你就唔應該去stalk佢。你仲未答我點搵到佢? 」

我:「我唔再問點解仲要我答? 」

芷純:「咁收皮啦,撚樣。 」

我:「。。。 」

聽到撚樣呢個字個心真係好似比人插左刀咁。

芷純:「到而家仲咁撚要面?飛我囉?唔撚答咪撚搵我。 」

我:「我唔想答,我覺得呢件事已經完左。 」

芷純:「咁算啦。分手啦。唔想一齊。冇野想講。 」

我:「如果您因為呢個您聲親無關係既人而同我分手既,我冇野好講 。 」

有時發覺就算自己幾有心去避免同佢嘈交都好,始終都係避。

真係好無奈,唯有訓一覺麻醉下自己。

起左身之後,見到佢都冇msg我。雖然比芷純咁鬧法,不過呢半年黎,我已經學識左主動say sorry,唔再好似以前咁大男人。

我:「唔好嬲啦好冇 。 」

我:「呢排您應該睇到我幾比心機去對您好d架 。 」

見到佢冇回我,我打左幾次比佢,不過佢都係冇聽。都係死返去訓覺算。

芷純:「岩岩訓左覺冇開聲。 」

芷純:「我好掛住您 。 」

我:「我都好掛住您,聽晚過黎好冇?

芷純:「好 。 」

諗唔到,果個會係我地最後一齊過既weekend。

可能因為上次佢病左我都繼續錫佢既關係,搞到我自己都病埋一份。星期六果日我病到成隻死狗咁,又發燒又喉嚨痛。芷純拎左佢上次係養和食剩既藥比左我食。

佢攬住我係床到訓。我成身冇晒力係咁出冷汗。個身慢慢開始退燒。果種感覺好溫暖。就好似有個天仙救返自己咁。

訓醒之後已經成10點幾。我地出左去睇佢一路都好想睇既原諒他77次。夜麻麻出去睇戲既感覺真係幾sweet,成個商場,成間戲院都冇乜人,個世界好似得返我地兩個咁。

因為第二日係星期日父親節既關係,我同佢都要各自同屋企食飯,所以就早左送佢返去。

芷純:「傻豬唔好唔好開心啦 。 」

我:「我冇丫 。 」

與其話唔開心,其實我係灰心多過唔開心。呢一年黎,出左咁多力去維持呢段關係,但係係佢心目中,總係覺得可有可無咁。

芷純:「你有架 。 」

我:「我病姐麻,同埋我唔開心次次都有話您知既 。 」

芷純:「我好愛您架,您唔好唔開心 。 」

我:「攬住您即刻退燒,好勁 。 」

芷純:「您食左藥姐麻傻佬 。 」

我:「比您攬住好舒服 。 」

芷純:「您一定有唔開心 。您唔好唔開心啦 。我驚您唔開心就會去尋開心 。 」

我:「您就會。您話過您唔開心先搵人傾計。 」

芷純:「因為我覺得我令唔到您開心 。放心啦,我以後都唔會再同人傾計架啦。不過我真係冇偷食 。 」
加速
收皮啦撚樣
我好掛住你

其實佢肯去睇醫生未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞