ptgf 賤男週記 (完結篇)

709 回覆
132 Like 64 Dislike
江山易改, 本性難移呀

既然脫離左個迴圈, 點解仲要走番入去呢?
就到比人起底果part
煩膠有錢任人呃嘅傻仔
係到扮情聖
加甜ok?
「我係完美,我冇錯。」
唉屌有jenny都唔考慮佢
最後真係同個八婆去旅行
即係個ig係岩
芷純:「哈佬。」

我:「HI。」

可能因為已經兩個星期冇見過面冇講過野,大家都變得好似有d陌生咁。

不過成個trip有成十日,我相信應該可以同佢慢慢修補返d關係。

上機之前我地去左間餐廳坐低左。

芷純:「你屋企人有冇問你點解咁急黎丫?」

我:「有丫。」

芷純:「咁你點答佢地丫。」

我:「我話同你去,我阿媽仲問我點解咁耐唔見你黎。我咪話你之前考試唔得閒。你有冇同你屋企人講?」

芷純:「我同我媽講左咋,我話同朋友去,不過佢應該都估到。」

我:「你做咩冇啦啦想黎既。」

芷純:「冇丫,因為我發覺放假日日係屋企真係好悶囉,咁不如去下旅行。」

因為last min先買機票既關係,我同佢最後都要分開坐。

落左機之後我地就飛的去左酒店。去到酒店大堂

check in果時,芷純冇啦啦同我講

「可唔可以問下佢有冇得分床?」

聽到佢咁講我冇出聲。心入面其實有d嬲。雖然而家分左手,但係而家再一齊去旅行,係咪唔應該

分得咁開呢?感覺好似同我訓會搞佢咁。到底佢當我咩?

我:「上得去啦。」

芷純:「你冇問丫?」

我:「問咩姐,間房一早book左係雙人床架啦,邊有得改。」

芷純:「咁我訓sofa啦。」

我:「唔洗啦,等我訓sofa啦,你訓床。」

芷純:「唔洗喇,我鍾意訓sofa。」

雖然係同一間房入面,不過大家都冇咩野講,佢有佢玩電話,我有我繼續寫我既故。

芷純:「快d出文啦,d人又吹你啦。」

我:「你有睇咩。」

芷純:「本身都有既,不過後尾見到d人係咁亂鬧就冇睇。成班毒撚係到圍爐取暖,on9。」

我:「你覺得人地鬧你d野唔岩咩。」

芷純:「唔係岩唔岩,係你剩係寫我d衰野,好既野又唔見你寫下。」

我:「我冇寫你d好野咩,我寫左好多你既好野架喎。你睇到我寫d對話全部都係100%真架喎。」

芷純:「係全部真呀,不過剩係得我d衰野囉。寫我d好野咪頭幾個月囉。之後咪一路寫衰我囉。」

我:「咁我想問你有d咩好野可以比我寫。」

芷純:「我明明接左你兩次放工,你就剩係寫一次。仲有好多,廢事講喇。」

我:「你覺得寫你接多我一次放工會有咩分別呢。唔通我次次接你都寫咩。」

芷純:「跟住你自己d衰野又唔寫。掉電話果d呀。」

我:「我咪寫左囉。」

芷純:「係呀,幾句丫麻。輕輕帶過囉。」

我:「你覺得掉電話可以寫幾多句。」

芷純:「總之你班友就係到圍爐打飛機啦,我冇興趣睇。d銀包電話明明係你自己買比我,我都冇出過聲叫你買,班友就係到屌鳩我。」

我:「係有d人係亂屌,不過有d人都有心講架。d人屌我我都有接受丫。」

芷純:「總之女人就係原罪啦。」

果晚芷純訓左係sofa,不過可能因為凍氣太凍,

佢訓左無耐就走返上床。雖然同一張床,不過張床太大,我地一人訓一邊,中間好似隔左好遠咁。

第二日我地訓醒就去左秋葉原同涉谷,搵佢人生

最重要既con。沿路係街行我地就好似兩個唔識既人咁,隔開好遠咁行,各有各玩電話。我開始有少少後悔黎左。

終於去到涉谷109先搵到佢d con,我就企左係出面行行企企,等幫佢埋單。離開果時,行行下望轉頭已經唔見左佢。

我冇理到繼續係條街到行。行行下,行左去109附近間貓店,亦姐係之前我地講好左要一齊黎睇貓

果間。雖然只係一個好普通既地方,但係呢個係

我同佢之間既約定,不過而家只有我一個人黎左,我相信佢亦都冇興趣黎。

行係人來人往既涉谷,從未試過咁孤獨既感覺。

諗返起幾年前我自己一個人黎東京玩十日,一d孤獨既感覺都冇。相反今日同自己鍾意既人黎會有呢種感覺。黎左咁多次日本,從未試過有一次係咁唔開心。

芷純:「我係地下,我離開左109我出去行下。」

見到電話既whatsapp msg我冇開黎睇。只係繼續

一個人係條街漫無目的咁行。

無幾耐佢又msg我。

芷純:「我係109對面間藥房,come。」

我行左過去,見到芷純等緊我幫佢比錢。

芷純:「你唔買野呀?」

我:「唔啦,我冇野想買。」

芷純:「呢d野我幫d同學買架。」

我:「哦。」

買完之後行左出藥房。

芷純:「點丫,去邊丫?」

我:「唔知丫,你想去邊丫。」

芷純:「我冇丫,我要買既野都買得七七八八,你有咩地方想去就去啦。」

我:「我冇丫。」
屌你老尾 都未試過睇一個故啲劇情高低起伏到咁嘅
仲要係真人真事 果頭俾人撚狗咁撚 轉過頭又做狗
每一次都有覺悟喇 以為你清醒啦
點知去到最後都係懶係情聖咁 做埋啲小手作呀 彈結他唱歌呀 去為段感情做岀最美好嘅結束 唔想收尾得咁難睇
真係睇到都覺得好嘔心
其實基本上你唔好快搞咁多呢啲野就唔會有機會令你覺得自己對佢唔住 令你自己內疚
永遠都好似萬劫不復咁

仲要喺到話jennie去高級餐廳飲紅酒係港女
計我話你條女先最撚港女呀
講到自己幾有骨氣唔會貪你啲野
轉過頭又話為你好唔想浪費你啲錢同你一齊去東京
你條傻鳩又真係信到十足 覺得佢又係想同你復合番
佢當你atm炸 醒下啦
成日講啲咩對佢好就係要就撚哂佢 呢句真係睇撚到炆
都唔明點解又個故開頭到宜家個個都屌醒你 但你屌極都唔醒
究竟條女係咪真係對你落左降頭
似番個男人啦屌你 女人都唔撚會拖拖拉拉到咁啦
未見過咁底賤既人,你仲係唔係人?
come,真係叫狗咁叫!
唔諗下你自己,都諗下你父母啦,養到個仔咁大比條女咁比當狗咁玩,唔係為你心痛,係為你屋企人!
芷純:「咁丫,咁返酒店囉。」

就係咁,4點幾我地已經返左酒店。hea左兩三個鐘之後,我地就出左去附近食野。大家都好似冇咩意欲去任何景點咁。

我:「不如改機票早d走好冇。」

芷純:「好呀,反正我都買晒我d野,早d走最好,聽日走。反正你都玩得唔開心。」

我:「而家係邊個唔開心丫。」

芷純:「我冇唔開心喎,我本身expect係大家好開心咁去旅行架喎,我諗住係咁架。」

我:「你一黎就話分床訓,點開心?」

芷純:「喂,咁我覺得分左手唔應該同床訓有咩問題?你唔係以為我搵你去旅行係想同你復合掛?」

我:「冇咁諗過,你黎都係為左幫朋友買野姐。」

芷純:「你都痴線,你係咁睇我既你咪拎返晒d野佢,我真係一d都唔care。我唔係因為答應左幫同學買野先黎架囉。」

當時我好想問佢,既然佢覺得分左手唔應該同床訓,咁d機票酒店同買既野係咪應該佢自己比返?係佢自己講過分左手就唔會同ex有contact,而家又同我去旅行,咁我姐係咩?不過我冇講出口,因為我知道講出黎,佢又會話我同佢計住晒。

芷純:「係啦,今晚睇下有咩機票早走啦。」

其實怪就只怪自己on9。仲記得佢搵返我果晚,我開心到係咁同d朋友講。不過我d朋友仲屌鳩我叫我唔好去,不過我冇聽過佢地講野。

我出發去機場之前將我連登個故send左比jenny,我話左比佢知呢個先係真實既我,之前呃左佢好對唔住,之後我就block左佢。雖然我知jenny對我有好感覺,不過佢鍾意既,只係一個假既我。如果佢知我係rubbish之後,我相信佢一定接受唔到。

芷純:「點丫,係咪買姐。」

我:「你理得我姐,你要走咪自己買囉,我想走我自己會買機票走。」

果陣嬲起上黎,真係有諗過自己走左去留佢係到。不過真係做唔出。芷純身上面又冇乜錢,人生路又不熟,就算幾嬲我都做唔出。

果晚我訓左係床到諗左好耐,既然都已經黎左,就玩埋呢幾日啦,當係為自己又好,為芷純又好,留個好既回憶。

之後果日起身之後我帶左佢去東京站到行街。東京站就係我之前一個人黎買熊仔既地方,同埋有好多大型超市。

芷純:「熊仔喎。」

我:「係丫,之前我就係係到買架啦。」

芷純:「而家都搵唔返你買果隻lu。」

我:「係丫,所以好珍貴架,絕版架啦。」

芷純:「所以咪話比返你囉,你又唔要。」

無論行過d咩景點,大家都好似冇心情去睇咁,兩個人相對無言。真係唔明原來好開心既東京之旅點解會搞成咁。
講真其實點解可以咁耐都唔醒下
好似撞左邪咁
希望最後可以醒下 都希望個女仔有報應
屌你有a&f大學生都唔要要呢隻臭雞
好似撞左邪咁

似比條女落左降頭咁,好恐怖
好似撞左邪咁

仲要咁細個已經咁
好似撞左邪咁

仲要咁細個已經咁

我係完美,我無錯,呢咩垃圾家庭會教個咁既女
睇到佢等你幫佢比錢果下就嬲
屌你老味 分撚左手嫁啦
當你人肉提款機咋 唔洗比你屌 又有人埋單
好似撞左邪咁

仲要咁細個已經咁

仲要話唔係貪錢
但成日提佢ex俾錢佢洗
4000一個月話少 老奉咁

最厚面皮係講到咁嬲唔原諒轉個頭為左免費去東京買野有人俾埋錢話去
好似撞左邪咁

仲要咁細個已經咁

仲要話唔係貪錢
但成日提佢ex俾錢佢洗
4000一個月話少 老奉咁

最厚面皮係講到咁嬲唔原諒轉個頭為左免費去東京買野有人俾埋錢話去

佢ex咁好,個個月又比一萬佢洗,對佢好撚好,做咩當時又要分手?矛盾到佢
仲話佢屋企人好好,成家都賊黎,淨係識乞食同搶野,18歲就教到咁,粗口流利到不得了
樓豬係犯賤,但呢個女人簡直係恐怖,抵佢比人起底
繼續撚狗

芷純撚得好我係米缸
atm
賤過雞,如果你睇緊,想同你講
咁臭雞格,你唔會嫁得好
條條仔都會打尻你

樓主,我想同你講
你影衰男人
當一個男變到咁低賤時候
你已經無左魅力
睇到r 晒頭
條女一時講到樓主畀既錢得雞碎咁多,為錢就唔會揀佢
但又話屋企好窮 又冇錢補習又乜乜柒柒

嗯 屋企不代表佢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞