ptgf 賤男週記 (完結篇)

709 回覆
132 Like 64 Dislike
想重新拜讀Hong Kong Ptgf Bible,可否在此post一次
真係唔明, 點解 芷純 係咁俾你地班人話臭雞,
至少睇得出佢地拍拖呢 十個月來真係 無出過軌,
除左成日攞阿LAM 黎無理取鬧外 我唔覺有咩過錯,
而且都係樓主你唔肯認真咁消除呢個 炸彈,
(如可以諗下三個人一齊食餐飯)

睇你打既日記週記都睇得出 芷純 根本無可能有時間去溝第二個,
就當真係偶 有一次兩次 咁出軌無同你講, (當然要無中出後既意外)
我都覺得 你真係要諗番自己玩過咁多囡囡,
相反人地仲細未定性未玩過唔識諗.
你都應該選擇笑住面對佢. 而唔係查佢鬧佢.
再者, 你地自己睇埋紀錄都心照 芷純 真係無出過軌.
仲臭乜雞.

講錢, 大佬呀, 男既做緊野又唔係無錢,
女既係曾經做過PTGF 既窮學生,
咁都唔俾家用 我先覺得有問題
食野都算了, 相反唔該買少D 唔等洗既野啦.
CHANEL 袋我都唔明送俾 窮學生妹有咩用
仲有睇到 你係自己生日搶住俾錢果下 我都真係嚇左嚇,
人地咁用心儲埋錢 PLAN 既一晚就你呢下變到 無意思了.
你咁恨俾錢都唔該你過幾日先話俾多 幾千家用啦

希望如果 芷純 係未搵到第二個, 樓主唔該真誠啲去追番人啦

利伸: 芷純 認真地好過我 EX 太多了

證明你食開屎

可能佢係芷純本人

當我係 女你, ON9 架
我毒撚一個 有一個 派帽港女學生妹EX , OK??

咁大反應
唔好話咩落降頭
你哋覺得RUBBISH冇用
覺得佢比條女迷到失哂暈
其實當你愛一條女時
你就會明白RUBBISH係幾咁想條女返去佢身邊
當你太愛一個人時
你先會明白
rubbish 佢確實係成日想控制你,唔信任你,但你有冇諗過,你值唔值得人信任?你有冇企過喺對面嘅立場諗過,你背住男友單拖上一個同你曖昧緊嘅男仔屋企,咁係一個完美嘅女友?

rubbish 一睇就知係拍拖嘅初哥,成日想對方嘅世界只有自己。甚至為左達到呢個目的,會去偷睇你啲野。呢個行為固然係冇品,衰格,但如果佢唔睇,你分分鐘今日已經同果隻狗公細佬上咗床,你夠膽講一句如果rubbish冇發現,你會自動同隻狗公斷絕聯絡?

你唔單止唔完美,仲貪錢,任性,臭脾氣,成績差,水性揚花,自我中心。

你有咩好,有咩值得人愛?

你完美?

可能呢個世界上,除左狗公之外,就只有鬼迷心竅嘅 rubbish 會鐘意你呢種人。

希望你可以搵到隻狗公埋單,不過你咁嘅個性,遲早都會俾帽人地戴。你本身又冇一技之長,品格又衰,到時孤獨終老,可能就係你嘅報應。
rubbish 佢確實係成日想控制你,唔信任你,但你有冇諗過,你值唔值得人信任?你有冇企過喺對面嘅立場諗過,你背住男友單拖上一個同你曖昧緊嘅男仔屋企,咁係一個完美嘅女友?

rubbish 一睇就知係拍拖嘅初哥,成日想對方嘅世界只有自己。甚至為左達到呢個目的,會去偷睇你啲野。呢個行為固然係冇品,衰格,但如果佢唔睇,你分分鐘今日已經同果隻狗公細佬上咗床,你夠膽講一句如果rubbish冇發現,你會自動同隻狗公斷絕聯絡?

你唔單止唔完美,仲貪錢,任性,臭脾氣,成績差,水性揚花,自我中心。

你有咩好,有咩值得人愛?

你完美?

可能呢個世界上,除左狗公之外,就只有鬼迷心竅嘅 rubbish 會鐘意你呢種人。

希望你可以搵到隻狗公埋單,不過你咁嘅個性,遲早都會俾帽人地戴。你本身又冇一技之長,品格又衰,到時孤獨終老,可能就係你嘅報應。

可惜呢d女最後都會大把人埋單大把人爭住屌
果晚返到酒店之後,我地坐左係床到睇電視。

芷純:「真係陰公,係咁比人鬧貪錢臭雞。」

我:「你根本都唔明個問題係邊,而家d人話你唔係因為你問我拎錢,係話你冇錢就要去做ptgf呀。」

芷純:「我講左好多次係試你架咋喎。」

我:「我都講過啦,唔係試唔試既問題,係當你咁樣講,人地本身想幫都幫唔落啦 。」

芷純:「所以話,你成日話我搵過個好易,邊有咁易丫,又要搵到個你鍾意,佢又鍾意你,又肯比錢你既,唔係咁易架。」

我:「乜你對自己咁無自信架咩,唔似你喎 。」

芷純:「唔係對自己無自信,係我唔想丫。」

我:「咁咪係囉,又幾難?」

芷純:「比人話臭雞,何必呢 。」

我:「唔係個個都咁諗既,起碼你ex同我都唔係。」

芷純:「咁你地唔care姐,可能第三個係咁諗呢。」

我:「講真,一個人有能力,佢唔會連幾千蚊都唔比自己條女架喎。」

芷純:「就算我下一次拍拖我都唔會同tag入面既人拍拖架啦,所以我成日都諗,如果我同下一個一齊同唔同佢講我做過ptgf好。」

我:「拿,呢個就係你自己既問題啦。我自己就鍾意講晒d野比另一半知既。」

芷純:「唔係坦唔坦白既問題,係我驚佢介意。」

我:「喂,但係如果人地有一日知道左咪仲嬲,好似你同細佬d野咁,個落差好大架。」

芷純:「我其實唔係唔想講我同佢d野你知,係我唔知點講,我都唔知同你講我同過佢一齊定冇一齊好。」

我:「冇關係架喎,好似我同shitty妹d野,我同去旅行姐,都唔算同過佢一齊,咪一樣同你講晒。你身邊個伴侶係你要對一世架,平時做人已經成日要帶假面具做人架啦,對住身邊果個係咪應該坦白d呢?」

芷純:「都岩既,我都覺得一個人可以接受到你過去仲同你一齊真係好難。」

我:「冇人話易架,就係難先值得去搵囉。」

芷純:「所以我真係好撚難得架啦 ,接受到你係rubbish。」

我:「都係架,其實你一早講晒我知我根本一d都唔會介意。」

芷純:「所以下一個我會識做架啦。我冇諗住呃我下一個男朋友任何野。」

當時聽到佢咁講我真係覺得好無奈。既然知道自己錯係邊,點解唔係對現任去改,而係選擇對下一個好d。我地每一個人係咪只係大家練習拍拖既對象?學黎點對下一個好d?

我:「咁點解你一開始要選擇去呃我呢。」

芷純:「我冇諗住呃你,我只係諗住唔提。同埋之後我比你屈我偷食。」

我:「你明唔明,一路既問題都唔係偷唔偷食,係你同我一齊果時仲有諗住上人屋企,我唔理你最終有冇上到,呢個唔係重點黎。」

芷純:「咁最終結果就係冇丫麻,如果我同你一齊仲要偷食既話我都好撚唔得閒。」

芷純:「你個故最後會寫返我同個狗公冇野架何 ?」

我:「會 。」

芷純:「d人真係好笑,話我落左樓下果廿分鐘係等緊隻狗公黎車我 。」

我:「事實上你問返我,我真係唔明點解果晚叫極你都唔返黎喎。」

芷純:「攰囉,訓左覺囉。隻狗公根本同我冇可能架。不過我知佢好撚鍾意我。我之前叫佢block左你,點知佢過左一日就解返,仲要同你講咁多野。

我:「咪同你一樣囉,當初你都有block左佢,之後你咪又係自己解返。」

芷純:「解返又點姐,總之我對佢無興趣啦,呢d咁既人。」

我:「因為你覺得佢知道晒你d野姐。」
芷純:「唔係喎,佢而家仲鍾意我架喎,知道晒仲鍾意我咪難得囉。」

我:「咁佢都幾岩你喎聽落。」

芷純:「係幾岩架,不過因為一d野令我唔鍾意佢。你覺得我鍾意佢咩?」

我:「係架,其實我係篇文都寫左五個point出黎啦。」

芷純:「邊五個point ?」

我:「拿,第一,你話你冇男朋友,第二你叫佢聽為你失眠,第三佢黎接你放學,第四你話佢電到你,第五你係咁自拍佢睇,仲有好多啦。」

芷純:「咁到到而家呢個moment你覺得我仲有冇鍾意佢?」

我:「而家可能冇掛,不過我都係覺得當時係有架喎。」

芷純:「冇。」

我:「你明唔明姐,你好地地係唔會搵人傾計架。我同你嘈親交我都有試過想搵人傾,但係仲鍾意緊一個人係唔會傾得落囉,我隨便都搵到人傾架,但係我唔想囉。」

芷純:「但係我真係冇鍾意佢。我鍾意佢我去搵佢佢即刻同我一齊啦。but whatever 啦。仲有細佬.,你話我仲鍾意佢,其實我唔係囉,我save 佢d 相唔係因為我鍾意而save囉。」

我:「咁點解要save ?」

芷純:「冇架,純粹save架咋,覺得幾好睇喎。而家冇左啦,而家del 晒。」

我:「其實我好耐之前我已經見到你save低架啦。」

芷純:「但係我唔係鍾意囉,如果我係鍾意既話你覺得我當時會唔會唔搞散佢地?其實你細心睇佢同佢條女d愛情,你認真睇佢地d po 你就明。」

我:「我點q知,我由頭到尾都冇理過佢地,得鬼閒細心睇佢ig ?」

芷純:「佢條女係好撚鍾意佢架,但係佢唔鍾意條女。因為佢唔鍾意條女d 性格。果時廢事拆散人,係因為我知道佢有條女之後搞咁多做咩姐。條友同我做得呢d野,同我一齊都可以偷食架啦。廢事步人後塵啦。」

我:「哦。」

芷純:「所以何必貪人靚仔呢係咪呢。」

我:「靚野就個個都貪架啦。」

芷純:「靚仔有咩用姐,賤丫麻。」

我:「你地d人就係鍾意d賤人架啦。」

芷純:「而家唔知佢地點喎,可能散左掛,不過睇條女都唔捨得散架啦,條女都on9。」

我:「所以話,根本係你對人念念不忘姐。」

芷純:「念念不忘我而家沖個頭埋去啦,洗咩咁on9同你黎旅行姐?」

我:「其實好多野你口話唔係,不過你做出黎既野係丫麻,好似你同個狗公msg咁,你平時咩msg都會del,但同佢d msg就冇del。」

芷純:「所以你就覺得我鍾意佢拿?其實都合理既你咁諗。」

我:「屌,一路以黎我話你既野有邊樣唔合理?」

芷純:「你係好合理,不過最尾冇鍾意就係冇鍾意,誤會就係誤會架啦。同埋我想講,如果我而家返去搵細佬.佢實係會ok架喎。我知道佢仲鍾意我架。」

我:「點解你覺得人地仲鍾意你呢?」

芷純:「第一,因為佢親口講過,第二,因為佢msg講過,佢一路都仲鍾意我。」

我:「所以你好快會搵到下一件架啦,你同你ex散左冇耐就搵左細佬.之後又搵左我,都冇停過。」

芷純:「睇下點囉。反正我都知你有用分身follow我ig 。講開又講,果次報左警之後,有個pc仔上左黎我屋企問話,之後冇幾耐佢就search左我facebook同我傾計 。」

我:「真係會咁架咩 。」

芷純:「咪又係msg我講埋d鳩野囉,叫我帶眼識人果d廢話。我見到佢fb有條拍左六年拖既女朋友既 。最搞笑係你寫左個故之後,佢有日msg我,問我係咪芷純 。」

我:「唔係掛,咁都認得你 。」
黎左東京幾日,第一次同芷純傾左咁多野。其實眼前呢個人已經變左,或者佢根本從來都係咁。

芷純:「丫係,有段片想比你睇好耐,一路都唔記得。」

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=651378641712950&id=372341526283331

條片係套mk戲紀念日既最後一幕。大約係講女人同男人發脾氣,係因為好鍾意對方先會咁做,兩個人應該包容同忍讓,因為就算搵過一個新既人都唔一定比以前好。

睇完之後其實我係好認同,亦係我呢個幾月黎一直同佢講緊既野。但係點解佢最後要選擇放棄?而家又send呢條片比我姐係點解?我真係諗極都諗唔明佢諗咩。

我:「喂你比人起左底喎。」

芷純:「認真 ?」

我:「係丫 。最衰都係我。」

芷純:「傻啦,唔洗自責。我都知係邊個放我上去,應係一個我學校鍾意左我好耐既一個男仔。」

我:「算啦,我唔再寫啦,廢事搞落去。」

芷純:「唔關你事既,唔洗咁內疚。」

的確我真係好內疚,不過佢好似一d都唔在意咁。

芷純:「多左幾百人follow咁少既 。我仲以為會好多tim。」

我:「過幾日應該冇人記得架啦 。」

芷純:「 d連登仔都唔讚我靚既,有冇搞錯,有d仲話我肥。」

聽到佢咁講我真係唔知講咩去,去到呢個時候佢仲可以介意人地讚唔讚佢靚。

之後果兩日我地都係無無聊聊咁周街行,所以最後我地都係決定左提早返香港。回程既香港上面,我地坐埋一齊,佢成程都訓左覺。間唔中佢都會不自覺就挨落我到。我好珍惜呢份最後既溫暖,因為我知道呢次可能係我地最後一次見面。

望住佢,唔知點解覺得好對佢唔住。兩次旅行都冇留低一d咩開心既回憶比佢。無錯,佢有對我好差既時候,同樣我都係。但係作為一個18歲既女仔又可以有幾成熟。腦海中不停諗返佢比我睇果條片,點解唔可以接受左過去唔好既野,改變大家去繼續行前,而要選擇放棄。如果可以既,我都想繼續去忍佢。我好後悔成程旅行都冇好好講我想講既野。

直到落機去到的士站,望住佢上的士,心入好想講既果一句對唔住都冇講到出口。

返到屋企之後佢send左個msg比我。

芷純:「thanks for everything, including this trip

我:「對唔住,兩次旅行都冇令你開心過

芷純:「開心架,邊有唔開心。 」

我:「真係唔可以好好地重新黎過咩? 」

芷純:「可唔可以唔好再煩我 我只想好好過我自己既生活。如果再咁 我會block。 」

今次我好肯定同我自己講,我呢一世都唔會再搵佢。我決定比自己一個月時間,比自己好好放底呢個人。
終於追完 安心睡覺
一諗起條女十幾歲就周圍同人搞就覺得好污糟

我諗大家都明rubbish最後一定唔會寫臭條女既
雖然你寫到佢咁理性 最尾又無撚你一穫
但個個都知佢轉頭就會去做番臭雞 周圍搞架啦
你唔係以為佢抵得住空虛無人包無人俾錢掛
咁佢到底點解要同你去日本,最尾都要做多次ATM
做雞都唔認係臭雞
收你$5000同你上床仲唔係雞呀
臭雞
唔好話咩落降頭
覺得佢比條女迷到失哂暈
其實當你愛一條女時
當你太愛一個人時
你先會明白

要愛冇哂尊嚴,冇哂自我,呢d愛人既方法我真係唔會想明,我希望成世都唔會明,一段關係平等,點解要另外一方愛到好似狗咁先叫愛?
唔好話咩落降頭
覺得佢比條女迷到失哂暈
其實當你愛一條女時
當你太愛一個人時
你先會明白

要愛冇哂尊嚴,冇哂自我,呢d愛人既方法我真係唔會想明,我希望成世都唔會明,一段關係平等,點解要另外一方愛到好似狗咁先叫愛?

戀愛初哥太愛一個人時係咁
係咪完架啦
定其實會一世無限loop
一陣一個電話打比你又去左做狗

我:「喂你比人起左底喎。」

芷純:「認真 ?」

我:「係丫 。最衰都係我。」

Christy BB
去旅行唔俾屌真係無良
去旅行唔俾屌真係無良

去旅行唔屌其實問題不大,我同條女去7日旅行,頭4日我冇搞過佢,佢第5日忍唔住先擒我。玩得開心的話屌唔屌好閒,要屌香港都屌得啦。

問題在於而家隻雞諗只係諗住去日本買嘢,將rubbish條契弟當係流動機票&ATM咁帶埋過去。
你知唔知你條臭雞芷純攪到我朋友好慘
我朋友就係你所講嘅細佬女友
又抑鬱又依樣嗰樣
你仲要畀依啲臭雞撚狗咁撚
你真係垃撚圾
連登仔成日屌鳩港女 寵到班女咁撚閪咪又係你依啲

條女仲有搞細佬咩

踢爆之後無搞唔代表之前既事可以當無發生過
btw 希望你朋友重新振作
完全唔覺邊忽靚
唔想俾下條仔知自己做雞咩
每個幾個月推下個起底post先
相呢 無相點評論靚唔靚
相呢 無相點評論靚唔靚

芷純就真係靚女有咩用姐
真係唔撚靚 點讚你靚呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞