加拿大生活任屌唔嬲區 (2)

1001 回覆
254 Like 190 Dislike
好聽啲就多元文化,查實即係無乜文化
加拿大名菜 poutine
會留底過冬天買多啲衫,負40度唔係講笑
識睇flyer
附近有幾間超市咪抵買

如果附近得一間超市咪要硬食
香港宜家都唔會有呢啲調查報道啦
支持政府privatize healthcare 起碼有錢有得醫唔使等死先
幾時過黎
如果附近嗰間係no frills/freshco就冇問題
我寧願冇metro Loblaws Walmart 都要有no frills
Price match policy 世一
你搵到工 幾千人爭都冇問題
你搵唔到工 得兩個人爭都有得屌
屌打還屌打
你咁講日本都好過加拿大澳洲啦
問題係你移唔移到民先

移唔到民俾個人間天堂你咪又係得個睇字
有料咪得
仲要收tips
應該係north york centre同finch ttc中間果間healthone
聽聞有廣東話醫生
聽聞
溫差好大
夜晚好快就凍返
Discount超市no frill算係最好
雖然成日都唔齊貨
果陣學校加拿大只係得呢個地方揀

呢度個downtown唔知有冇旺角咁大
只係得幾個商場仔

其他全部都係草
溫哥華果d市中心應該正常d 呢度真係荒漠
我問個prof what is Canadian culture
佢話multi culture
只比稅前10% 你當香港加一服務費
除非多過6個人要強制比多啲
根本好似香港澳洲咁半私家半公立最好

全部公營齊齊等死
呢到係有病都冇得睇
醫療質素好唔好都唔知

不過覺得呢到啲醫生係細心啲
會問好多問題
同你討論病情
大家都係公立
香港普通科門診個d
又hea又暴躁
依家澳洲好似過去讀書就有身份?
持有畢業生或臨時技術簽證(最早由去年7月9日起計),符合「通用條件」(Common criteria),持有簽證滿4年,並且在申請永居簽證前最少 4 年通常居澳。
符合這些條件後,即可申請「技術移民獨立簽證」(類別 189),或在指定偏遠地區居住、工作及進修滿 3 年,即可申請「偏遠地區技術移民永久居留簽證」(類別 191),獲得永居簽證後最快一年可申請入籍。
魁北克名菜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞