加拿大生活任屌唔嬲區 (2)

1001 回覆
254 Like 190 Dislike
其實講到尾都係一班移左過去既人要說服自己既決定唔係想像中咁理想,先會引黎一大堆打手不停去嚴人寬己,其實好老實呀,生活成點自己最清楚,無咩必要自欺欺人,但最大問題係無講到個事實出黎,又引左一大班人去信,有好有壞都最少俾人分析到適唔適合自己去呀。反而係一講加拿大壞事就起哂剛、好似殺左班移民友全家咁個班人係最低能
因為人地有大量其他稅

大城市屋就一定唔會平 唔同比你100萬買到市中心住宅咩
你係30港人?
孔子過泰山側,有婦人哭於墓者而哀。夫子式而聽之,使子路問之,曰:「子之哭也,壹似重有憂者。」而曰:「然。昔者吾舅死於虎,吾夫又死於虎焉,今吾子又死焉。」夫子曰:「何為不去也?」曰:「無苛政。」夫子曰:「小子識之,苛政猛於虎也!」
之前都有
間接稅,連登班細蚊仔人講佢又講
香港樓價所謂間接稅
賣咗樓就拎得返 (睇下班中年移英撚)

外國交稅拎唔返,用嚟養廢人養懶人養白卡道友
慘過食屎
人工貴,你香港餐廳都係60一個鐘,好D既就80,同埋稅重
養垃圾 街邊道友 起supervised injection site (你比錢比班垃圾合法 係醫生supervision 之下吸毒) 諗起都爽
不過你就特別搞笑,成日叫人翻香港唔洗怕國安法
起shelter, 整路,整傻鳩line 5
10% 税前tips就夠
唔好做爛市
無係連登留咩言 或者無係fb講踩界野咪唔使驚

係連登咁多年又無得del post容咩易比人國安大法 你知班人要入你實入到
有D撚樣好撚過份,10%都西口西面
Healthone 睇過印度醫生好好人
佢仲知道2019年既野 同我傾左小小政治野
睇過幾次 每次得20分鐘已經有得睇
Lm
Ching我喺Saskatoon
驚西咩
做港豬冇事啦
連登比人mon到實 到時有咩事就唔好啦
唔撚理啦
我比得錢都走得
我都係新移民咋 我都無錢
過新加坡囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞