加拿大生活任屌唔嬲區 (2)

1001 回覆
254 Like 190 Dislike
點心其實我都想知邊間屌打香港
我係覺得你求其搵間質素唔差
好過香港啲屋邨同連鎖
但係香港貴嗰啲,我之前住加拿大搵唔到打得贏嘅
外國咪一撚樣有一堆紅衛兵

根本自己唔肯比心機教個小朋友 就賴學校教到佢咁

Worst case scenario 咪國際學校/扔小朋友去外國寄宿學校囉
講到美國開善堂咁
咩牛扒牛油個d post只係顯示到自己幾on9

外國既本地人都買唔起樓既時候 敗走香港既垃圾竟然以為自己會上到位
大把傻仔咁諗
講多都晒氣
有無feel 到Saskatoon 人顯示出有少少唔鍾意asians?
係外國一班有一半都係大陸人D仔女
有無feel 到Saskatoon 人顯示出有少少唔鍾意asians?
同意
普及教育就係一大垃圾
好好地中五中七出黎做野唔得硬要係人上大學
搞到宜家呢度咩人都有
屌你我地香港人有國際視野
獅子山精神呢D鬼佬冇
去加拿大做min pay有車有屋有花園
咁你覺得香港政府維唔維持到佢既支出
同埋香港生活開支雜費少過加拿大
七除八扣之下,香港儲錢儲多1.5倍~double
拉匀一生需要工作嘅時間仲少啲
我自問係廢人 唔怕認

所以從來都無妄想過唔係香港就會成材
返唔到轉頭啦
黑鬼日日爆你舖
點玩
係架 一係就大量係南印回黑 唔知點解班人覺得去外國就會咩都好
因為香港真係福地囉
冇實業 單靠炒炒賣賣都可以搵咁好
直頭訓係度都有錢執
自從我喺多倫多生活post
屌柒完多倫多同加拿大之後
就有條傻仔喺我各大加拿大連登po嘅留言
都秒比負皮
由朝早9點,mon post到半夜1點幾
無聊到咁 你同人講加拿大唔悶都無人信
對唔字囉
官網有齊2021年人口普查數據
唔洗目測咁唔科學化

https://www12.statcan.gc.ca/census-recensement/index-eng.cfm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞