加拿大生活任屌唔嬲區 (2)

1001 回覆
254 Like 190 Dislike
如果你去Vancouver 係有HSBC比你㩒錢嘅
雖然香港生活費貴
但起碼人工高稅低
點都留到一批人
做過呢邊啲retail
啲sales associate 唔可以confront 啲疑似小偷
有日個食蕉問我見唔見到人偷嘢 我話唔知
我問返佢點解你唔直接confront佢 點知佢都唔可以
驚比人告?北美好易提出訴訟
唔知啊
係得asset protection 先可以質啲小偷
非法禁錮人呀你
隨時比人告返轉頭
我上個月返咗去,對我黎講食野就差唔多價錢,淨係平咗唔洗比tips
一早玩完啦
現家條路似係不斷引新移民來交稅。做公民之後大選又多一班鐵票。無限loop.
tbh 你有嘗試講 啲人已經好appreciate,冇人會好似香港人咁鍾意捉grammar, spelling同 pronunciation
Send曬CV面試機會都冇
保守黨都唔好得幾多
真係咁玩
不停引人過黎,但又留唔到班人,D人去第二度搵錢,再返黎投資地產,租俾D新移民,響第二個地方嘆世界,無限loop。
收入已經唔高,搵錢去晒交租度,其他野幾美好都難留人啦。
其實冇,不過我以前有做過waiter所以將心比心我見到個客比咗會有啲啲開心咁lol,其實都係幾蚊姐,你比咗都係make someone a day姐
西超嗰啲唔會夠人爭,淨係得5個opening嘅Job fair都有成1000個人爭今年先嚟就算搵Min pay工都好講運
https://twitter.com/canindian_bro/status/1658844812626350088?s=61&t=kDILZ4VqRlvt7qNJHrt4eA
冇啊投咗咁耐佢都未落台啊,呢到太多愛國廢老
過到嚟每日都好似不停失敗又失敗咁
個人就嚟有情緒病
唔好去大溫同GTA既原因係因為多大陸人香港人?
定係租貴?
唔好出事
因為睇精精神醫生排一年半載
等緊你整呀
過左低潮了 重新面新
其實呢到都唔係咁差
屌那星
生活區就只可以讚加踩港
苦主區就只可以踩加讚港
咁好咁啦
有啲嘢係試過先會知
你人工高專業人士姐
大撚把連登仔00後香港咪又係乞食
FG 50k咩舖舖
窮人全世界都食屎架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞