買電視機 / 換電視機 集中討論區 (147)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
熄燈睇都有倒影
用緊80k
AV生命A95k 65”呢家有咩送唔想PS5
如果真係咁唔想見到反光,建議買 Samsung The Frame 系列,佢個啞面coating 做得好靚 2023 年款講話個啞面coating 會做得更好,可以好似睇緊油畫咁
完全冇贈品
咁等A95L算
4萬以上喎
下年5月買
OK
我同你一樣,諗左好多日

早兩日去左咸片生命比左幾百蚊訂c2

但係睇片見人講西斜屋放窗邊用OLED要好小心

仲要如果屋企人日日長時間開就最好唔好買oled

所以我一陣收工會去同佢講轉QN90B
其實我信樓豬你講嘅野
但有冇證據? 求其一句就話係翻新機
好似唔係咁公平
因為我見之前有巴打問力添 你又係咁講
感覺上好似除左你推既盛澤之外, 全部商家都係賣翻新機/老鼠貨咁
avoutlet, compumark, hdlife, 偉明咪ok囉
優X影音,12月左右有個巴打同佢買Q60B,經我地查serial之後確定係Bu8100改名做Q60B
咁改都得架咩
入工程MODE鳩改, 只係改到個MODEL NAME
差唔多價無理由唔揀oled
oled燒印係必定會發生
不過最新呢一兩代oled加埋啲防燒技術,我反而見幾個較出名嘅評測都話如果係買最新一兩代oled,基本上都唔駛擔心呢個問題
如果個太陽直接哂到個oled 就會出事
另外QN90B可以好光,如果佢太陽光令到睇電影mode覺得唔夠光個種咁轉都ok
同埋老人家會長開睇電視
sony 真旗艦嘅Z系係咪因為8K門檻真係太高而冇人討論? 乜best of the year都拎A95出嚟比較就算...
除咗resolution係8K之外,佢啲色水係咪真會再靚過A95定差唔多?

請問大家, 睡房想買43-42吋
近來檢查身體, 發現頸椎有問題, 物理治療師建議電視機掛高啲, 對頸既壓力就細啲, 量左眼睛同電視既距離大約2.5米, 呢個距離有需要買中/高階電視機嗎? 主要係睇disney+
想問問大家意見
除咗解像度
畫質輸A95
如果主力係老人家睇,畫質又真係無咩所謂,轉得啱
同埋老人家睇,我直頭覺得平價大陸機粗用都得
日頭主力係佢睇,夜晚有時我會睇下,同埋週末睇下波咁

不過係我屋企人睇完QN90B同c2個對比片就覺得差太遠,見差千幾蚊就有個考慮
z9k咪又係led,純粹像素多d,光多少少,但係顏色同對比度根本冇得比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞