買電視機 / 換電視機 集中討論區 (147)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
長開講緊有d人唔睇又開住電視聲每日十幾個鐘個種
打機唔會咁勁掛
沒有啊,我都推薦
48A90K
3米要85吋,2.5米要75吋,2.1米就65吋
大鋪有贈品,所以帳面上貴D

細鋪就冇贈品,不過平D,10580左右

想最平就水貨,我推薦 盛澤,55C2,巴打價89xx
至少2米
2米4會更理想
唔係好易頭重尾輕
我睇頭post見你地話LG個保閪閪地,咁好似行水分別不大
C3同吋呎水機都仲係我budget之內,不過其實係咪唔算差好遠個upgrade?
要大UPGRADE就G3
C3同C2差不多
65C2 有冇巴打價
如果係55C2, 建議買行貨, 價錢同水貨差別不大, 原廠保養有好過冇
14XXX
第一,睇完款建議去avlife 格埋價先決定去邊到買
avlife佢地係大鋪服務但接近細鋪價,好大機會平過百記瘋宅
第二,目前55c2行貨唔抵玩 $11380
如果冇品牌偏好,sony a80k會係最平$9980,Samsung s95b就有較好畫質$12980 with s800b soundbar
如果追最好畫質,sony a95k細鋪價都做到14980
基本上頭POST同置頂都已經係巴打價
同街客有分別
咁S95B 抵 d
差咁少
你仲未去買
今個星期先
希望仲有
基本上SAMSUNG係睇住LG黎打~
上個月買LG 65QNED91 計埋回贈唔洗$10000
開燈睇, 畫面我覺得唔差得過OLED好多
6000 以內依家有咩推 55寸 拖拖下依家先去買
希望仲有貨

Sony KD-55X85K 行貨
$58XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度約550nits
冇既話55Q70B 點睇
55Q70B都差不多, 希望仲有貨
見而家轉款好似有D貴,係唔係等多二/三個月先再買會好D ?
點先有巴打價?
咁我萬五蚊好似買G3/C3好d
話係連登巴打,或者我介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞