買電視機 / 換電視機 集中討論區 (147)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
好,到時去買生巴
你想買咩?
Samsung 既話都係b抵過c
有冇巴絲試過一早買電視但因為幾個月後先送
而當時既贈品停產改左其他野?
通常呢d情況佢地會點處理
睇中咗Sonos Arc
咁就等下la
建議自己問鋪頭,一定清楚過我地
你呢個情況真係幾難揀
但我自己就唔會因為平而犧牲肉眼可見既質素
dv個立體感真係好強
其實越等越貴
如果係加拿大,直接S95C,因為app不同香港,***美加app可以接受,parts亦易訂

$6000CAD 有找 計埋稅 仲買埋2年extended warranty
買G3/A95K or L 買番同樣既野 應該多幾百到成千
考慮中
G3係有Dolby vision同冇咁易燒印,但貴多幾百加紙似乎唔值
Sony都係要信仰先好買
Step巴!!想問呢家買sony電視仲有冇ps5送??thx
睇型號
55A95K
65A95K
77A80K
25/05/2023至02/06/2023,可於代理換領贈品: PlayStation 5 主機 (光碟版)。
請問a80 j同埋 Lz1000h
畫面格式支援, 同埋啲功能 有冇咩分別
A80J唔支援HDR10+, 不過冇咩片用
其他方面我上個POST已經講過
係咪都係有2.1
光亮度都係差唔多
Pan記會光少少,都有2.1
sony係最好喎
有QDOLED+DV
但rtings最快燒印係佢...
rtings唔可以盡信
Lg有俾錢控制言論的前科
RTINGS根本唔係專業人士,而且佢哋營運資金喺邊度嚟呢?
果啲咁極端嘅測試,算罷喇,都唔係一般用家行為,我覺得正常用唔會有問題
打機買番LCD囉
有冇source?
btw如果有電器公司sponsor點解佢個tv size calculator係推薦30度而唔係40度
都係果句,我冇DV唔會唸,我部sony買早咗一個型號未有dolby vision,另住幾年見到個dolby vision出唔到,硬係覺得同部戲嘅原意有偏離,終於有得換番部有dolby vision 成件事舒服番哂;不過宜家都係冇dolby vision IQ,想要埋要買LG

另外 S95C 係咪google TV的?冇我又唔會唸
A95K用緊第一代QD OLED, 係我有第二代嘅情況下就唔會用
同埋rtings話s95b update咗firmware之後部機自己識run maintenance task,燒印大幅減小, A95K冇
測試唔極端你係想佢一日開8個鐘, 然後3年後先話俾你聽部三年前嘅機比人地早燒印?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞