買電視機 / 換電視機 集中討論區 (147)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
Hello咁多位巴打,想換部50寸電視
Budget大概4000-5500左右
屋企人想要Sony,平時主要睇netflix,有時睇下波打下ps5,想問有無推介
請盡快去買, 轉款期已經到, 隨時斷貨

Sony KD-50X80K 行貨
$46XX
1. 60hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度約370nits

Sony KD-50X85K 行貨
$57XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度約550nits
唔該step巴,想問呢兩部夠唔夠用,同埋值唔值得加錢轉85k?
值得加錢轉85k
如果80k夠唔夠用?係咪去price.com睇就得?依家有無師傅出嚟裝
睇你要求
購買行貨電視大鋪我推薦 AV..LIFE
購買行貨電視細鋪我推薦 AV..OUTLET, HD..LIFE, 偉..明
原廠師傅上門裝, 唔好自己開箱
其實日常睇電視同睇戲,係咪唔洗太擔心oled 燒印的問題?
OLED電視最怕有物件長期停留係畫面同一位置, 如果成日長時間睇新聞台, 財經台, 賽馬台, 足球台, 成日長時間連續7小時打機(同一隻GAME), 就唔建議買OLED電視, 不過最主要都係係睇你睇既野唔會有一個類似LOGO/框框/HP BAR/SP BAR/ 地圖長時間顯示係畫面同一位置到, 講緊日日5個鐘咁就會比較大機會燒印. 正常打機/睇YOUTUBE通常唔會有咩問題
平時主要睇netflix,睇波,打機應該都夠?到時同鋪頭講會有原廠師傅上嚟裝?
普通睇實夠
鋪頭應該會幫你約原廠師傅
送貨同裝機係2批人
送貨鋪頭都會包埋?依家80K同85K心大心細緊
諗咗好耐 ,仲諗緊LG c2 定 3叔qn90b
差唔多價錢
但我見好多人都話lg 售後服務好差
又怕oled易燒mon
好糾結
C2 冇曬了
大鋪免費送貨, 另外有官方贈品, 不過帳面貴D
細鋪+100, 沒有官方贈品, 不過帳面平D
巴打平時睇咩多?
我見豐x仲有貨 8千左右
S95B 計埋送拆牆平過細店
細尺寸48同42可能仍然有, 55吋應該冇哂
屋企人兩老睇下電視台 電影台咁
我就間中放假先睇下netflix ,不過好少
巴打仲未買?
畫質就C2好
如果真係怕燒印咪QN90B
我就係見qn90b 43‘又係7千幾
c2 42’又係8千頭
好糾結
會唔會成日打斜睇?
都好少 正常3座位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞