買電視機 / 換電視機 集中討論區 (147)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
虛心請教各位,Samsung s95b + JBL bar1000呢個組合可唔可以電視喇叭一齊出聲? 訂左月尾送貨
唔可以
LG 65 吋 G2 $21980 抵唔抵?
焗住買
G3 太貴
鹹片又無晒 G2
普通啦,有需要就買,再唔買冇機會
唔該晒 睇下實物再決定
師兄
你寫個d價我搵唔到有咁平
你邊到問架
細鋪avoutlet, compumark, hdlife, 沒有贈品跟

65G2 19800
想向各位師兄請教
小弟想買一部55TV 主要用黎夜晚睇戲(近窗),間唔中將手機D圖射上電視睇

咁都睇過下list左幾部心水

- Samsung 55 Neo QLED QN85B
- Panasonic 55 TH-55LX900H
- LG 55 OLED A2

本來想買LG OLED,但勁多人話易壞到仆街淆左,
同埋見佢個價錢跌價快到仆街仲勁過香港恒生指數,所以轉左Samsung頭號心水

再睇睇下發現好多人話 Panasonic好襟用(諗住用5年起跳)

點簡好,有冇師兄比到建議
間唔中將手機D圖射上電視睇
PANASONIC冇AIRPLAY, 冇CHROMECAST
本來想買LG OLED,但勁多人話易壞到仆街淆左
沒有這回事
55B2>55A2>>QN85B>>LX900H
感謝 諗諗先
今日訂左65吋QN95B
恭喜巴打開到最後逃生門
想問巴打們,c2既音訊輸出option,[光纖輸出裝置] 同 [光纖輸出裝置+電視揚聲器]呢兩個邊個好d? 後者對立體感有冇加成作用?

利:本身有2.1外置喇叭
冇加成作用
清楚明白

啱啱過左3年保養,型號係samsung ua55ru7100

有無師兄知咁樣整大約要幾錢
兩者有咩分別
基本上可以換機
BU8100顏色會豐富少少
襯現在最後時期換機, 買2022款最平, 否則............
死背光燈原廠應該都係換PANEL, 唔值得
Step巴
佢地會送原廠活動架
但係我屋企裝修用沙磚起牆個sales話唔會裝
知唔知有冇啲咁嘅事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞