買電視機 / 換電視機 集中討論區 (147)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
原廠啊,第三方好d,有咩推薦?
thx 巴
隻LG C2
其他尺寸還好D

係48吋個座咁大舊
原廠啊,第三方好d,有咩推薦?

各位巴打,地方淺窄,只夠位放部40‘電視
主力用嚟打PS5,budget 5000
係咪除咗Sony 43X85k之外就無更好嘅選擇
可以去馬
PANASONIC LZ2000 好似好少人講
Jz Lz 有咩分別
想問55吋
筆直$5500 到有無介紹
JZ 2021
LZ 2022

功能差不多
Sony KD-55X80K 行貨
$52XX
1. 60hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度約370nits

Sony KD-55X85K 行貨
$58XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度約550nits
因為系統OS太舊式太封閉, 功能少
另外出街難搵到, 大鋪SALES白眼, 因為少佣金
畫面其實一流
請盡快去買, 轉款期已經到, 分分鐘冇貨
功能同外觀真係差d
但畫面睇左真係唔差
兩代分別大唔大
JZ應該搵唔到啦~
如果想細細部掛喺床尾
會唔會可以用電腦Mon插google tv,代替真電視機?
可以, 或者用智能MON
想問咩係轉款期
會突然出好多新model?
電視每年6月左右轉新款, 舊款大約於5月中左右就會下架, 唔好期待新款出之後買舊款, 因為舊款會提早下架
每年5月初左右買舊款電視係最平, 每年6月買新款行貨電視係最貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞