買電視機 / 換電視機 集中討論區 (147)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
S95B嘅QD OLED係第幾代?
A95K 都有pixel shift 同panel refresh功能防燒印
https://helpguide.sony.net/tv/jusltn1/v1/en-003/08-02-31_02.html
S95B係samsung第一代QD OLED
我睇rtings係開機個半鐘或者半個鐘, 關機個半鐘或者半個鐘咁定時cycle
一三五會有一個5個鐘熄機俾oled做maintenance
即係samsung知衰咗就update firmware加強咗自動maintenance所以佢自己改善咗
sony就自動做maintenance做得少d或差d所以多d印, 明明佢唔係qd oled都咁
啱啱認真睇見到原來有test A95K 4個月而係冇燒印
唔知係Samsung設定問題定點
sor A95K放大睇原來有事冇野了
想入手a95k 點買最平
S95C唔係google TV
S95B嘅QD OLED係第1代
明白, 即係優先派sample俾人試嘅問題
rtings佢話係自己買以避免廠俾特別好嘅sample佢地
再講rtings試緊個時話LG有部電視有成行死點
想問吓大家電視機掛牆架,揀原廠定係深水埗買比較好有無推介
lm學野
你想原廠師傅免費上牆咪買原廠架

副廠可以選NB架
已經冇商場優惠

自己去Avlife問折實價
睇曬咁多部
就買S95B
萬6左右
但佢條 bar 佬 av life 收係唔係同出面差唔多價
Q700B值得用
我有Q800B 連後置
OK
幾時買好呢
即刻,馬上,賣曬就後悔都無謂
65s95b 6月轉左送Q700C
新野但回收得1700
咁咪試下自己賣
q700b一手賣2500左右
你咪試下放2200
問個周邊問題
新買電視裝咗掛牆
原裝個samsung stand有冇人會回收?
咁鬼重好似唔適合就咁棄落垃圾桶
收買佬?爛銅爛鐵?
我住果到就咁放係垃圾桶隔離,清潔阿姐見有價值就會執,冇價值都係垃圾桶見
咁怪,明明佐敦有幾十部Q800B同Q700B俾人換,莫非咁多人買
先上旋拍望下咩價先
比返咸片有好處係即減,唔駛返去仲要放上網又等人BID仲要有人亂壓價同放飛機

呢D就各有所得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞