買電視機 / 換電視機 集中討論區 (147)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
我覺得應該上OLED
就算燒左印都係經驗
唔試你就一世都去唔到新世界
但lg售後係咪真係好麻煩?
我未用過lg野
未呀
C3 仲貴過 s95B
但畫質 s95B 正 d
但又想上到G3
我都未試過佢售後
怕咪考慮SONY 42A90K, 貴少少
比你睇到新款價錢都係好事黎
一陣舊款斷貨我都幫唔到你
65G3行貨要4萬喎, 突然咁多BUDGET唔考慮SONY 65A95K??
應該就斷
要快d 買
之前睇緊A80K
冇貨了
諗姐
冇可以拎到隻乸 Approval
聽大家講怕之後買唔到 最後買咗隻c2 55”,係細舖買,有2米2觀看距離的話其實係唔係上65比較好?
65吋 20k-25k budget 行貨 想要mini led
呢一刻仲有咩選擇
上代斷貨 下代唔夠budget
係細 d
我想直上77添
不過太大同好多片變左上下黑邊
係咪唔建議細鋪?
上65比較好
Samsung 65QN85B 行貨
$162XX
1. 120hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度高(80000:1), 黑位相對黑, 可視角好
2. MINI-LED背光系統, 720個分區控制MINI-LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. NEO Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度高達1100nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

Samsung 65QN95B 行貨
$159XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(100000:1), 黑位相對黑, 可視角好
2. MINI-LED背光系統, 720個分區控制MINI-LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Neural Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
8. 有4.2.2聲道, 有OTS+功能(物件追蹤定位發聲), 共70W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度高達1800nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
12. 有ONE CONNECT BOX
13. 防反光
想服務同安排好D就大鋪
見到減價心郁都想入手上年version
但我9月先裝機 屋企裝修緊,鋪頭話肯幫我免費存倉一個月 跟住每個月收存倉費。

想問去到9月係咪無乜可能搵到巴打推果部55x90k新version 都應該無咁快降價?
AVLIFE買, 比全數, 好似可以KEEP半年
9月係咪無乜可能搵到巴打推果部55x90k--->7月前應該都冇了~
新version 都應該無咁快降價?
每個月都會慢慢減, 合理價係12月, 最平係下年5月
巴打 sony XR55A80J 同XR55A80K分別大唔大
唔大
想買部65吋oled, 筆直 20k內
追左陣post大約都係喺 LG C2 同 A80k呢兩部到揀
請問邊部比較好
平時會netflix youtube多,間唔中都會打ps5
感謝
sony 泰國水貨同港行一樣介面?會唔會好似大陸水咁多缺陷?
買LG C3 萬7多 d
水貨
A80K 同 C2 冇曬了
C2比較光,其餘差不多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞