其實點解香港急症室啲醫護態度咁差

533 回覆
58 Like 1578 Dislike
忙點解唔可以態度差 人之常情
果啲所謂Sales就算唔忙都閪口閪面啦
何況依班人唔係收Commission
個個流下鼻水,兩聲咳都黎,點樣唔長期發脾氣

又唔忙 又無人濫用 又唔急 都態度差 到時就真係個人問題
公立醫院醫護well paid?
你老細出最低工資比你就well paid喇
咁唔好做呀麻 咁唔鐘意
第二單關隻眼事,你緊張以為急症都情有可願
第三單你睇連登,大把人話講唔到野喉嚨刀割咁發高燒成星期
後生細仔打晒三針你都去急症你阿婆黎?
人地去果d係呼吸唔到血壓低就死果d呀
正常中武肺 都係飲水 食必理痛 休息就ok 去看急症都係開退燒藥比你
cat 4 都畀多你
明了 好彩冇俾醫生屌過, 係我主觀上覺得個醫生態度唔好
你知唔知法國醫院有24小時門診?
因為冇需要 最好你嫌態度走人唔洗做Tim
如果我份糧好pay過你
你就唔好咁撚大聲啦
你睇急症其他人有份幫你埋單㗎
咁唔好睇呀麻 咁唔鍾意
唔明你講咩?

咁同你態度差有咩關係
我睇私家架其實講咁耐都駁唔到點解要態度差
發下燒都去睇急症,佢唔屌你未算好
所以咪咁多人走囉
公凱政府愈黎愈缺醫護喇
到時你咪有得睇服務好既大陸醫生囉
小紅書出post 好過啦
最好有錄音 即炒
到時大陸醫護一多

香港果班就好態度
我試過屋企人血壓2百幾
比人即時拉左去急救房
以前就比綜援廢老玩爛,而家就比支民玩爛。大人 38.5 燒就叫人衝急症,人地急症室成堆 39.5, 40度病人係度輪緊,個個病人都話自己急症,個個淨係識走去追問護士,又唔知護士流失左10%。

內地女力數香港急症室4宗罪 被醫生質問、保安用視線騷擾:講普通話是罪
https://lih.kg/3386438
第三單 我唔好既, 但真係頂唔順, 我錯 凌晨訓唔到, 去左急症睇, 食完藥好訓好多
因為你去錯地方

就好似你入m記嗌牛河咁on9
其實你又唔洗幻想我做急症
不如你分享吓自己睇急症有咩不快經歷
係, 其實頭1,2日我都係飲水同食必理痛, 但我個次連埋扁桃腺發炎, 開埋抗生素, 食完舒服好多
痴撚線
非天龍人 我主觀上覺得佢地態度唔好, 係到呻下姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞