其實點解香港急症室啲醫護態度咁差

533 回覆
58 Like 1578 Dislike
擺明係你玻璃心啦
同你有傾有講重想點
已經冇屌7你浪費社會資源
咁你咪去投訴囉
淨係度屌有撚用咩?

放心 我唔會濫用急症室
真係用到既相信都唔會有精神見到醫生護士西尻我面
係咁架啦
日復一日咁多閪人做唔停手 班閪人仲要當正自己係米飯班主咁
一開頭做可能會好態度既 但慢慢正常人都麻木啦
幾好,開po警世
提吓大家咪鬼咩事都衝去急症
covid喉嚨痛都以為自己重症
係屋企病到瞓唔到,你估到病房你會有瞓好瞓咩

大把人半夜三更少少野都FF自己有絕症咁走去睇急症
想知第2次有無話係咩事,同點好番,深近視jj好驚視網膜有咩問題,雖然做左近視手術
明白
紅根都要睇急症唔係掛
我中意喺度講返topic嘅野有咩問題?
你係咪就係果啲平時少少野就用藉口喺度合理化自己西口西面嘅人
跟住同人講唔中意就投訴,覺得自己好威水趕走左人
其實我投唔投訴關你叉事?
真 私家醫院急症都唔係貴好多
而家診所開埋抗生素都要500
投訴無用無效係咪代表你啱?唔係架嘛 咁唔該你收下皮先啦
對病人閪
對老闆就成隻狗咁
笑撚死
唔怪之得aed咁爆
可能我唔識野
就係去到check個時, 條裂痕突然冇左, 然後個醫生係唔同位置舉起隻手, 叫我用對眼望住, 之後佢話ok冇問題, 但詳細真係唔記得, 只記得咁多
你呢啲咁嘅case已經係好好態度
話你聽你中covid普通發燒喉嚨痛唔撚洗睇急症
睇撚完最撚多都係俾paracetamol 呢啲藥你去便利店藥房都買撚到啦 唔通你想佢開antibiotics俾你咩弱智
呢啲咁嘅病休息多啲就夠架喇 你係咪撚想睇完醫生即刻好呀仆街 冇藥係咁架屌你
仲有成日咁多人睇急症 做足成日冇得抖你仲想我好好態度對住你?係咁你去睇私家啦屌你 我唔閪你面算好喇
裂痕 好難形容, 好長一條 一直係視線中間
u shd go Ching san instead
條裂痕係點架,單眼有? 粗唔粗
你呢d咁蠢既人應該去驗下腦先, 唔好成日浪費政府資源
係連收錢果個都黑口黑面
因為公立醫院真係好忙。
點呀,醫護又淪為服務業
濫用點會係其次
服務先係其次啦下化
佢醫到我,我理撚得佢閪我面咩

多幾千人濫用急症
真係到有人要用急症果時咪阻住地球轉囉
咁點會係其次
少少病痛就忍兩忍睇診所啦痛果少少會死咩
單眼睇雙眼睇都有, 裂痕粗又長 係正視線中間, 因為自己本身對眼都有其他問題, 其實都驚驚地視網膜脫離, 沖完涼, 掙扎左一陣先去睇急症 建議ching每年搵眼科check下眼啦 買個安心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞