其實點解香港急症室啲醫護態度咁差

533 回覆
58 Like 1578 Dislike
你禁on9 喉嚨痛走去排急症我都唔理你啦
除非你話痛左十幾日就要開抗生素姐,A&e 出邊有urgent treatment centre, 你走去急症室把L 咩
呢啲時勢 後生細仔中武肺都去排急症
然後仲想人呵
直頭係醫護態度差嘅原因
完全唔覺有乜問題 樓主一就係啲玻璃心死女人 再唔係就係傻鳩 當急症室係私家醫院R服務
真係屌你都廢事 醫生冇開藥俾你護士點會唔知
佢特登提你一句唔使嗮時間等藥都可以俾你拆解做逼害你
唔講仲以為你之前俾大陸醫護偷器官去賣所以咁仇視護士
Ching 自己分唔到係唔係急症可以問人
你間庇護工場應該點都有人答到你
同你講聲無藥攞又話人態度唔好
你睇病洗唔洗人跪底幫你擦埋鞋?
駛唔駛幫你出埋火先叫好態度?
所以屌到護士好有成功感 好似槍斃佢咁
話比你知洗唔洗開藥有幾專業呀on9
複述返個決定你聽要考牌? 弱智
咁細單投訴係真係唔洗解畫 人地PRO聽到都知你咩料
其實態度好唔好,真係睇人(呢d做人態度野,份糧唔包,呢d家教野)
買保險咪得囉
原來你真係on9既
公院成日去完一個診療區後,無人同你講下步要做乜
等叫名
我舊年年尾中,5日到有食藥都仲燒,38.5至38.9到,book睇ha go遙距診症,個醫生話燒咁多日叫我去急症室就算,唔會開藥俾我,byebye

當時諗38度幾就去急症室實有排等,就冇去了

之後book到指定診所,有同佢講視像個醫生話要去急症室,佢: errrrr, 你唔係高燒就唔應該去嘅

不過指定診所都係開paracetamol, 其實都有講我食咗5日都冇用先要睇醫生但又開返一樣藥,結果都係繼續38度幾多10日
就係瞓唔到先想睇醫生
駁唔到就收皮啦
不嬲都係醫生覺得開咩藥
然後護士講比病人知
大撚把私家啦
出名垃圾,尤其護士仔
連班急症室醫生都廢事管佢地
叫佢做野,轉頭已經當無聽過
咁唔撚想做護士既工作
一開始就唔應該做 剩係識穩定出糧
下次試下比人搓住入 會好快
著名五毛嚟 日日就係留港/移民 苗撚/反苗 咁引戰
因為醫療資源少
你知唔知咩叫急症
急症室其實係做急救嘅地方,就係太多好似你呢啲咁嘅人,屌你老母少少事就去急症室
垃圾
見完護士等n個鐘見醫生
見完醫生等n個鐘抽血,照x光快啲因為自己行去
等兩個鐘出結果
等住再等n個鐘叫名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞