其實點解香港急症室啲醫護態度咁差

533 回覆
58 Like 1578 Dislike
喉嚨痛都急症?
食粒必利痛天光睇私家好過啦
玻璃心到咁?
血壓如果過高隨時會爆血管中風
呢個情況下有必要用藥㩒翻低個血壓
但係用藥一野由好高血壓降到正常血壓嘅話 個腦好容易會突然間唔夠血壓然後缺氧
所以呢個時候需要不斷微調d血壓藥慢慢咁降低個血壓
呢d野門診做唔到 因為要不斷咁mon住你個血壓然後比藥
咁嘅話叫你經急症入院係正常做法
咁撚多支那人同少少事走去急症室既人,你想點好態度
美劇ER年代已經講緊
頂你個制喉嚨勁痛吞口水都難
未COVID果陣都會有啦,我都試過仲要成口濃
第二日都係睇普通科咋嘛

咪多得你依啲廿歲濫用仔啲醫生咪西囉仲問
可以入得公院做緊急手術 都真係好誇張下
仲要有樓主呢種人加重負擔
3個case有邊個係態度差?睇咗幾次都睇唔出
你冇事唔叫你走 使唔使俾杯茶你坐下先慢慢飲
當你神咁拜好唔好?
度度急症室d人態度都係咁上下架啦
我知,但係我話香港而家急症室嘅問題
就係例如呢啲已經係門診/其他醫生睇過
就應該要有個地方接收而唔係一味全部去急症室
希望樓主下次真係急症入院
咪多得你d垃圾濫用撚 人地忙到仆街點會好態度
1. 太多人濫用急症
2. 太忙,講效率,無時間同你切磋
3. 香港人出名閪客,問吓自己個態度點先
4. 醫護唔係服務業,唔係奉旨對你態度好

樓主問得出呢個問題,都係麻煩友架啦
CLS 呢d真急症 邊似樓主
急症唔係代表24
美麗新香港 留港撚值得擁有 hello Hong Kong 開心香港 國際大刀會 元朗國 天龍人 生意好呀贏多d 自己揀一個啦
結論係你濫用急症室

後生仔發燒喉嚨痛,去急症室,仲要玻璃心上連登開post,知唔知個醜字點寫?

我希望你唔係call白車
比我就屌你老母快撚啲走呀,痾屎唔出都嚟
做咩要對你態度好?on99
你求佢, 定係佢求你呀
始終出面唔同體制
出面啲人講一句就要收,間醫院應該gg
佢對你態度好既時候就代表你仆街啦
提你一聲等如歧視你 問你攞貼士姐係打劫你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞