其實點解香港急症室啲醫護態度咁差

533 回覆
58 Like 1578 Dislike
你想我點模仿啊 都話要配合埋個語氣, 我標題係開得唔好, 但都係呻下, 同埋我第一個case其實都有講遇到好醫生
者係唔係服務業就可以西人啦
唔怪得啦 基本禮貌都冇 仲學人做醫護
西到咁 病人嘅需要有冇真係去了解啊?
有冇耐性去聽啊?
無啊嘛
斷錯症轉頭又賴因為忙
原來份工咁好做 唔怪得又要屌忙又要繼續做啦
真係急嘅病人直接睇撚左你啦 會唔會因為你頭暈眼花就睇左你先而唔即刻救人啊 唔會啊嘛
當你試過其他國家既醫療服務, 你就會感嘆原來香港既醫療福利服務設施原來係咁好
身在福中不知福
被評為醫療質素惡劣罷工問題不斷既英國Nhs 急症室態度好好
等果陣有免費三文治 奶茶
最長都係試過等四個鐘就睇到醫生
平時一個鐘多d 就有醫生睇
上到病房第一件事就係問你聽朝早餐想食咩

Honey 前 my love後
出院數都唔洗找 拍拍蘿友左走人

再睇返自認醫療水平好撚好既香港公家醫院
係科普唔夠姐 一般醫療訊息都唔教市咪有咩都就去睇急症
三件事都係芝麻綠豆都要去急症室

抵你俾人白眼
我依家話你班急症醫護態度差啊
屋企人死左仲喺度講風涼話西口西面
邊撚個同你講濫用啱定錯啊
依家態度差擺撚明錯啦下嘛
注意返

醫就醫
護就護
兩個社會地位完全唔一樣的

護一世都無可能係醫
唔好撈亂
我想問老人家當時血壓有幾高? 如上壓高過180, 醫生擔心有機會中風掛。
喉嚨痛都去急症
好彩無入院 啲病房迫撚到閪 瞓都辛苦
何況做果個
但係樓主係講醫生同護士兩種人
咁用醫護有咩問題?
係咪應該更加注意返睇清楚內容先回覆比起分清醫護更重要?
check左後扁桃腺發炎, 自己食必理痛個啲點好, 不過就真係貪方便去急症
你啲滑坡理論都幾勁
咁請問而家邊個比人斷錯症,你定樓主?
禮貌好唔好又同斷錯症有咩關係
你想直接屌醫護咪自己開po講囉
樓主呢個po真係唔適合你發揮呀清

事實上樓主3單野有2單都係根本曬9醫生時間呀嘛
個撚個耐性去聽,一個病人由3分鐘睇到1個鐘好唔好呀?
大家咪一齊排到下世都睇唔到囉
香港急症好做真係得你同高官先講得出口

同埋我諗醫護基本禮貌就係唔好取笑/唔用粗口屌個病人就得
我睇曬樓主篇文
個醫護唔串9樓主貪方便濫用已經好忍口好比面
屌你老母
我中招日日panadol當糖食
燒足7日鼻塞喉嚨痛咳損埋出血塊
你呢啲撚屌溫室小花
一兩日唔舒服就去浪費資源
之前親戚訓醫院, 去探佢個時, 見到啲老人家係咁搵啲姑娘
唔會俾你走
有親戚胸口頭,呼吸都痛,醫生即刻安排照心電圖和入院
咁ching你勁 接受小弟一拜
咪撚當自己VIP啦
發個燒喉嚨痛又入
幫你打埋齋好唔好
噢原來係你屋企人死咗
只睇咗樓主篇文冇追睇返你件事
節哀順變
如果醫護係你面前講風涼話就真係有啲過分
門診book唔到咪急症
捱一晚就冇事啦
去完醫生都幫唔到你啲乜,求其開藥打發你走
急症室係如果唔睇就會急速惡化,有長遠影響甚至會死先睇,你行得走得冇必要睇急症
急症真係要醫人,唔係用嚟臨時開藥比你食你啲病徵冇咩係必理痛解決唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞