其實點解香港急症室啲醫護態度咁差

533 回覆
58 Like 1578 Dislike
喉嚨痛吞口水難就睇急症
仲要期望公立好服務態度
師兄醒未?
瞓醒就有
完整服務應該要驗智力
發下燒,喉嚨痛就睇急症
濫用急症仲喺到話人態度差
柒夠未
你入急症check腦la
人工低工時長,你想要咩態度想要皇帝服務就去私家
樓主完全唔知個問題係邊
明明唔係急但又走去排急症
跟住仲好意思開post問點解急症室醫護態度差
未就係好多你呢啲人囉
開完post又話(佢地咁忙我都明既)etc
咁你呢幾年有冇自己照過有冇事
可大可小喎嚴重起嚟分分鐘中風咁都唔幫你照
你係咪唔知私家醫院有夜診
感冒發燒都排急症
樓豬有資格坐盧寵物個位
屌你老母 濫用急症服務仲死要拗咩叫身體好唔到 你等到天光先去診所睇醫生唔得?唔睇急症係咪會死?

近排試過兩次

門口保安當自己係差佬咁
屌柒佢,

婦產科
房內女護士態度差,勁西面, 拉遮床簾又大大,好似殺佢老豆咁款
問男醫生有冇女醫生,(差唔多生要係陰道了D分泌去驗,之前幾次都係女醫生)

個女護士搭嗲,呢道衹有男醫生,冇得揀,一係睇,一係走(澳牛都好態度過佢)
你無禮先我亦唔客氣

大大聲問返佢(係咪問下都唔得,你嘜嘢態度,你嘜嘢態度,我宜家唔係問你,你係咪醫生!
個護士D氣燄熄哂,醫生入房後面條通道同同士傾左陣,
約另一日再返黎

最終睇返之前睇開果位女醫生

人地令你難受,你洗理佢感受?
佢態度差,做咩要受佢氣
因為好多人都唔識去診所做次分流先去睇急症
仲有班老人家排急症只係想搵人傾計
搞到班護士一係理唔到一係做唔到野
其實樓主根本分吾到咩叫緊急😅….除左第二單有需要之外,其實其他都可以睇私家診所…都係用多少少錢,吾駛排得咁辛苦。

至於你覺得醫護態度差,你有冇諗過一日對住咁多濫用嘅人,你想佢態度有幾好….🙄
樓主普通感冒都去急症
我割斷手指爆血都坐到第日中午先到我
真係急症嘅就唔會著緊對方嘅醫護態度
佢期望既係「先生你呢個情況唔需要食藥或者滴藥水 ga,隔幾日如果痛既可以去睇睇普通眼科門診。攞齊野跟住地下黃線就會出到門口 ga la,bye bye~ 」
歡迎下次光臨
咩叫有時要追更 係日撚日都要追更呀
要態度好就去私院睇,公立不嬲都係咁,試得多
佢地未當面屌撚柒你都算係咁
但一定會係背後笑鳩你條柒頭白撞
幫你含撚好唔好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞