其實點解香港急症室啲醫護態度咁差

533 回覆
58 Like 1578 Dislike
收撚皮啦同我講岩錯?
知唔知濫用急症室有咩後果呀?知唔知係會阻到真係有需要既人?
你咪問下真係緊急既病人岩定錯囉
屌撚柒你地就係要你地班仆街知自己ON9呀
你老母當班醫生護士係服務性行業呀?要人好聲好氣就比錢去私家啦
咁戴住口罩又唔多覺 同埋起碼唔會言語上 講啲唔好聽既說話
以後唔去啦
我諗冇人返工會無端端西鳩你面既
而家啲病人你態度差啲都屌鳩你話投訴你
真係要西你面代表佢真係好忙好煩囉
就係你呢啲撚樣阻撚住啲真係有需要睇急症既人
你想食完藥即刻好返?on9?
樓主你又真係濫用
每日見到一堆行得走得嚟睇醫生,仲想人比埋笑容同愛心你係未睇得太多劉德華個閪廣告太多
唔會掛, 其實投訴佢地咪盞搵自己黎搞 到時佢地繼續對你咁差
你怕麻煩姐
呢個香港好多人好得閒
佢地唔介意花時間去搞鳩人地
咁姐係講得未
其實冇笑容冇愛心都得 我都唔係想第一單個醫生咁 我只係想正正常常醫生問一句我答一句, 唔想無啦啦整句ching 行得走得冇問題姐
去私家啦on9仔
去私家啦on9仔
ching 行得走得 應該冇乜野啦

呢句有咩問題?

講得少又話講得少,講得多又話講得多
大家咁話
我諗要聽埋當時個語氣先知 咁呢啲野好主觀, 可能講者冇意, 我聽者有心啦
同埋我冇: 講得少又話講得少,講得多又話講得多我一直都係話只係想正正常常睇醫生, 第一單個case 純粹講下咁好彩遇到咁好既醫生
想幫醫護澄清返佢哋唔係服務業
當年整傷隻眼眉要縫針,縫針護士同登記個護士姐姐同一個人,服務好到爆wo

Your face your fate
咁態度有幾差?比人問你又笠水,個標題又咁aggressive 屌人,你都唔撚係好人嚟啦
點知過左2日仲係唔得, 都係有燒同又係喉嚨勁痛吞口水都難, 感覺自己好難好, 又係凌晏去睇急症

師兄唔好搞笑啦
兩日唔舒服你都忍到,半夜三更反而忍唔到天光去睇診所?
公司唔收私家診所假紙咋
你岩, 我160油面長髮毒撚
但係而家個問題係
我屋企個老人家去政府診所覆診
血壓好高,但明明人就冇乜野行得走得
佢都叫佢去排急症室
然後老人家話唔想去就下星期再覆診睇下
咁算唔算急症
我唔係話醫生判斷有問題
但明明有門診check左
咁點解都係要去排
如果唔去排又想跟進又應該去邊
根本而家香港就好撚有問題
留港撚值得擁有
差咪好囉
第一個就係太好
搞到樓主覺得貪方便濫用急症室冇問題
我直頭嫌第三個醫生都對佢太好
睇字完全唔知邊度差
唔開聲叫佢下次咪亂用急症都叫好忍得口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞