[露營師] 第34個Post 睇晒#1 1001記得開post

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
Sor,講得唔清楚,我講緊煎pan。
煲都係用返傳統coolest,買最平冇coating個啲最襟用。
之前都睇過Kovea不過好多間都冇貨
Budget許可既話可以考慮Snow Peak Yaen Cooker Series 1500
再配多枝手柄就完美
純煎野買隻韓仔pan仲抵玩
呢款之前都有諗過
但搵唔到個Fly 高度 睇圖,YT好似同內帳咁上下高

Nemo果款好似有160cm
巴打有無ultralight既天幕推介
睇片可能得110 120cm 樓上巴打要留意下
山問 poler 2+ 黑色 $1600
有冇爸打係ripstop by the roll 買過野知係集運美國平定直寄抵啲?
EVERNEW Aluminum Frying Pan 18
有coaing 用緊
直運平啲 你睇返寄美國本土唔平得幾多 集運你重少少都要百幾二百
Fedex幾日直接到香港仲好啦
超碼講下要咩size 有無銀底 預幾多人用啦
3x3 2-3人 要銀底
有冇人用過helinox嘅lite cot 行軍床?
第一次裝咗成半粒鐘係咪正常?個幾枝藍色鋁棒硬到仆街
防水之達人 3x3.5m 580g / 4.2x4.2x 860g
有銀底嘅luxe 370s 400s 就再重啲 你睇日本或者MSR個堆基本都1.X/2.XKG起跳
唔一定要銀底可以望下hilleberg 10 ul 或者韓仔backcountry
唔介意紫色 3 x 3.5 蝶形
家樂14/F $399 重量好似600G內
新手直接hilleberg anaris建唔建議
冇用開行山杖 覺得外觀好靚
主要同女朋友一齊
係咪會有倒汗水問題
一步到位 Anaris double wall 唔怕倒汗水啦
但如果講究帳內生活空間嘅話 考慮返dome tent/ tunnel tent會理想啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞