[露營師] 第34個Post 睇晒#1 1001記得開post

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
我覺得L5 都差唔多, 除非你要整幾個餸加個湯啦

我地唔建議NH姐, 決定權都係你度
或者你講下你考慮緊啲咩
如果檯你都肯Snowline, 營應該可以多啲budget?
有咩牌子型號推薦買 驚中伏
我得張枱
有 end closure, 復古嘢差唔多, 其實可以買兩塊帆布搵人車 , 不過懶得搞
我copy 返上面再改少少, 我揀d common牌子俾你

<HKD1000 luxe (英昌最多款), 防水之達人
>HKD1000 牌子: Big Agnes,Nemo, MSR, mountain hardware
有無Ching用過/用緊 Big Agnes Salt Creek
見個design好正 想入手 但見佢防水得1500mm
大過1000係3-4000咁貴
煮食個啲爐買邊款好?
以家季尾有啲可能再有折,應該會有3K內
O 筆哂
驚自己唔係咁鐘意露營 買個NH 頂住先
都係soto 310
簡單,易買燃料(邊爐氣)
所以又係返返最初嘅問題

所以先講驚自己唔鐘意,寧願俾多少少租一次

我個人唔係介意你用NH ,只係唔想買左唔啱用浪費姐
唔好介意
睡袋同個膽係咪要分開買
定剩係睡袋都得
如果你覺得用完要洗,買膽好啲,凈係洗個膽
驚出哂汗
餐具同煮食鍋pan 買邊款好
另外營釘鎚係咪要買
買個cookset,有煲有pan嗰啲,鋁嘅輕啲,不鏽鋼會重啲不過係屋企都用得
買營一般會跟營釘。鎚就唔一定,如果地淋,用腳踩就得,又或者執舊石頭揼
thanks bro
唔使客氣,希望你玩得開心
不過租用器材都係可考慮,如果玩落啱玩,就一步到位買啲好少少嘅器材
Kovea Solo 2 可以睇下
巴打不鏽鋼個D 有冇咩SET好介紹?
mountain hardware
可以去 Husky outdoor 睇下
門市清貨 營帳walk in 好似再有折
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞