美劇集中討論區(73) Barry Final | Succession Final | The Other Two

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
見到佢地咁開心仲點會唔出事
廚房嗰幕睇睇個進度
仲有成40分鐘
一定死得好慘
幾鍾意Barry ending
特別係最後拍返套戲講成套劇
但所有野錯哂
臨尾gene殺Barry setup到舞台劇咁再加掌聲fake到唔少人
幾鍾意呢個time jump

睇返啲人講喺memorial day出呢個ending 別出心裁
fuches話自己man with no heart但見到John仔就心軟,可能當咗係自己個孫
青年John好靚仔
sally臨尾睇紮花以為佢下一秒車禍
the idol(27分)
hate watching 不了
係咪第一次confirm Kendall個仔女唔係佢?
Bloodline來講, Kendall似係不孕
Roman扑唔到野
得Connor/Shiv
正名roy來講得返Connor同......Ewan
如果係quote Logan, 可能Logan 好撚唔中意Iverson 自閉所以覺得佢唔係親生
我諗全家都知唔係親生
諗落都係
知Kendall不育,唔俾位
Roman真係唔惦,唔識奶價,迫捧shiv
Shiv都唔惦,Roman返來
直到Gerri,計埋問佢gay個類,Roman扑唔到野

三仔女bye, sell
三兄妹輸唔緊要 但接受唔到係tom
好過greg
不過都係得個殼啫
邊個做都差唔遠
其實succession 9成角色係白人
都冇人投訴冇黑人(或者有我冇留意到)
所以另一個欣賞嘅地方係淨講上流白人
連選總統都係得白
平時啲劇懶係要多元化乜色都要加啲落去搞到奇奇怪怪
咁succession 4季都有啲唔同色人,但白人係最多
劇情合理嘅話就自然唔使講啲咩歧唔歧視

純粹係見到ring of the power個黑人精靈俾人恐嚇單新聞有感
on set請咗個心理醫生
其實amazon有冇諗過亂9咁改經典名作
塞個黑人入嚟先有呢啲野發生
咁當然
劇本本身都好一般
大佬呀Succession 就係笑緊一班run Conservative Media嘅白人有錢佬
就係話劇情合理講上流白人冇刻意加黑人
數得出嘅都係jess但佢都唔算好黑
House of the dragon
Last of Us
都好睇但好似未上到神枱
gene呢個下場真係諷刺如果唔係臨尾開槍 barry就可能幫到佢
雖然barry唔係咩好人
但覺得john仔當老豆係英雄呢個位有少少安慰
見到賽後反應好似唔算好高評價
不過半粒鐘收埋個尾黎講我都收貨
其實上季個尾當全劇完都得今季有少少當係bonus後傳咁
得24咋依家
agger
就算計埋所有其他台
仲係播緊果堆 我都覺得暫時未有
覺得身敗名裂就攬炒
Barry咁樣死法都收貨啦
之前殺咗咁多
上季尾完實大把人more more
但呢季集集都精彩嘅 連hank都死埋冇留戀了
係咪因為前面有succession所以反應冇咁大?
記得jodie follow班新晉靚女ig通常follow得好快手
如果上季咁完真係好有想像空間但又好轟烈
不過依家收法又覺得幾完滿
我都覺得barry呢季活喺succession陰影下
搞到存在感低哂少少覺得hbo唔應該將呢兩套放同一個檔期
rarbg收左皮既
幾日前已經死咗轉場啦要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞