美劇集中討論區(73) Barry Final | Succession Final | The Other Two

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
Barry

我屌
Connor先係Eldest son
終於完唔捨得
S1係真係幾好睇有驚喜
所以套劇當時紅咗
不過S2就退步咗啲
hit咗就拖長黎做開咗個頭懶係吸引但唔夠料寫
中女線弱點冇改善之餘 連young ver都冇乜好寫
嘥左lottie個角色
明明S1尾好有潛力咁

諗起S1果陣啲人仲有theory話young ver會分裂做唔同team玩對抗
如果係咁仲起碼精彩過依家
宜家話諗住開5季死撚硬,仲要writer strike
好有機會越拍越爛
Lottie真係有啲晒,明明開季都幾強勢,之後唔知做乜鳩
越嚟越霉
剃頭要戴皇冠?
succession
睇完finale有種S1 vote of no con果集既感覺(但加強版)
kendall唔好睇唔開呀
shiv ...呢壇野真係正宗相愛相殺
shiv同roman某程度係認命 自己知自己事
(雖然shiv內心都應該覺得自己食左10舊屎)
睇到最尾竟然好戥roman開心
自由架喇 發達喇 想做咩就去做啦

kendall真係咁有諗頭就去闖自己既天地啦
唔好執著waystar前朝遺物爛鬼公司
釋懷呀要

總結finale表現 ken shiv ro 3個都係piece of shit
但我愛佢地3個人渣結局好忠於同符合幾個角色由一開始既作風
succession ending成功著陸一代神劇落幕

Roman最後order Gerri最中意嘅酒
最後一集都唔比interaction佢兩個
我屌你
shiv由一開始就傾向sell
不過係見比對方撚狗 果刻嬲就食回頭草
但問心去到最後 ...講真又唔甘心say no ..
就係當初比ken佢地壓落黎先走 又點可能咁快一條心返去total loss
shiv呢個角色真係勁複雜自私脆弱
仲有佢幾重身份 sibling / 老婆 / 老母 / 又想做girlboss
係咁搵水泡浮沉個end好悲劇
但路又係自己揀 仆街唔好喊果隻
roman沉gerri呢隻船沉到走唔甩
咪係唯有腦補佢地日後有後續
gerri算唔算強勢回歸咗
其實個end係
karolina無敵狀態
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞