美劇集中討論區(73) Barry Final | Succession Final | The Other Two

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
睇完mrs davis ep5 好好睇
成集個敍事方式同劇情都好吸引
睇完鐘意咗Clara呢個角色
原來clara係1899個法國妹
Drops of God

ep6 d 伏線
前面黑人問號咗幾集
突然大解謎
精彩又好衝擊
我同Simone Wiley喺沙灘反應一樣
今集睇得好舒服成個前設好多野都清楚咗
其他謎慢慢解

呢幕我真係同佢地一樣
由s1開始我覺得shauna young同adult兩個性格行為最唔似
其他人adult係會睇到佢地有young ver行為影子
但唔知點解硬係shauna我覺得性格變得好多 似另一個人咁
到跑底佢地出去打咩係咪又有大鹿
https://twitter.com/butchrqueen/status/1655290165974163456
佢地出去打咩係咪又有大鹿
https://twitter.com/butchrqueen/status/1655290165974163456
好耐冇見
係咪返黎等睇the idol
好鐘意睇young tai同shauna個友情線
shauna呢個環境下生仔真係好慘好無助
lottie成班友仲喺隔離玩黑魔法
rachel最值得拎
EO love and death好似冇乜noise吹奏佢
但聽講variety成日tip中邊個攞獎可能真係佢

love and death一集都未開過beef我都未睇哂
得閒先再睇要睇埋the other two先
拍廣告條橋笑撚死
搞咁多為咗慳budget同應付人口增長

有啲都係未解哂
但你睇咗ep6未?
但最後連tai都一齊噏
佢理性啲同shauna frd到
如果話shauna因為第一胎搞到之後有類似ptsd
算唔算合理解釋成個人唔同咗
其實諗返轉頭真係勁慘
best frd死咗 最close個b又
會唔會blame lottie搞到個b咁

adult 同young ver VAN 最似!!
唔係啩
Rachel

the other two 冇睇過應該唔開lu
好忙
呢個禮拜會開
慣咗通常都唔會比最值得拎果個
the other two其實好值得睇見佢咁高分就知
笑到仆街 好多pop culture笑位好到肉半粒鐘一集好快睇哂

https://twitter.com/shaunasjorts/status/1654366132747288576

雖然個個都好大創傷
但shauna我都覺得打擊最大 最收收埋埋
明明young ver果陣咁cool咁靜
變到依家行屍走肉痴線師奶
生仔果part真係睇到個個都仲係細路女冇大人
之前睇trailer 佢好似會打到lottie仆街 爆晒缸
下集clip又見到佢打misty
young同adult即將一齊進入發癲痴線劇情期待

van好似tai同van對手戲好正
van一出黎即刻好睇咗
adult終於齊人集合van同lottie發生過咩個對望
好有真相大白feel原來一切就為左咁
未呀今日succession barry兩大天王又殺到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞