銀河守護隊3 Guardians of the Galaxy Vol. 3 劇透討論區2

1001 回覆
93 Like 6 Dislike
no way home 都唔差
巴打你籃球場係指機場大戰?果場我都覺好柒 小朋友玩泥沙咁
好過呢個所謂FAMILY

如果 gotg3 唔係根哥拍:My name is Rocket and I am not a dick
其實我唔係好鍾意呢一套電影
雖然係Fan Service
但真係掩飾唔到個故事好垃圾
同埋我唔鍾意佢貶低咗Doctor Strange
人地都係問吓姐。。
一開頭好似有人識用 dr strange 個魔法既
因為個條友真係識
原設定重好似係奇異果徒弟
睇解說漫畫講佢翻地球做Bartender
不過有一段時間唔適應地球生活成日比人拉
咁佢地只係想制服對方,又唔想傷都對面
先要就著就著咁打

見最後WM墜機大家O曬嘴就知
打到興起發覺玩大左咁
個個心諗,你見爛鬼甲竟然冇安全裝置?
幫撚樣剩係識盲反故事垃圾咩咩咩
其實連人地講咩都冇清晰諗清楚
播之前有段Marvels嘅trailer,睇落完全唔係同一水平嘅戲
得既話black adam就唔駛收皮
既然出番舊人都唔係票房保證
咁占根唔鍾意用咪唔好用
Dr.Strange 變弱智
幾個Villains明明各有原因suffer,竟然用打針嚟變”正常人”,咁兒戲推翻幾個classic Villain存在嘅意義,咁都覺得好睇真係痴撚線
連個故事都垃圾仲講咩message
唔係嘛
唔係群星拱照根本唔撚掂
得罪講句蜘蛛俠返返MCU都唔撚掂
套聖誕版邊度有得睇返? Disney+好似無咗
真心覺得套野對比前兩集係跌左watt,唔知係咪James Gunn拍出嚟hea 9 Disney,定係佢都諗住走人,唔洗再咁認真拍Marvel野
笑點真係笑唔出,劇情好薄弱,High-evolutionary 既動機好差好低智,拍唔到味道出嚟
前2日先睇完
佢仲識用法術整個emojis 😂
堂堂秘術大師仲要喺自己主場到比peter用數學撚

呢個退場理由太膠, 不過無可否認賣情懷威力太大, 有邊個fans唔想見到3代蜘蛛俠同反派同堂
得罪講句
假設成套戲其他所有嘢不變
但3個蜘蛛俠都係Tom Holland演 而唔係搵番Tobey同Garfield
應該會比人屌到變屎變地底泥
機場客運站都有佢 其實幾靚女
套戲想講咩?
左膠害死自己連累埋屋企人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞