銀河守護隊3 Guardians of the Galaxy Vol. 3 劇透討論區2

1001 回覆
93 Like 6 Dislike
唔應該咁,銀河守護隊最好一點,係可以做到真獨立系列咁,幾乎每集唔需要點鋪其他系列戲,唔需要比其他人物客串,自己有自己宇宙線故事,而佢地又可以隨時入到地球線
第一集,雖然有講力量石同thanos,但都冇搶focus
第二集,ego同守榮族,直頭唔關復仇者個邊
今集一樣,完全係守護隊故事

只係偶然
但至高進化想將偶然變成必然
所以先咁固執去搵rocket個腦
想問下最尾starlord 彩蛋,份報紙寫邊個被外星人夾走咗?

係咪指secret invasion?
唔係班演員攬佢連Vol3都無得睇
迪迪尼左膠太嚴重

不過係睇DC幾時出手搞佢創作主導權
Kevin Bacon
starlord 最鍾意嗰個演員
呢個係gotg Holiday Special 嘅故事來
係dc唔撚掂先要出black Adam又出超人 其他戲又提提wonder woman
獨立電影本秘就唔應該靠客串
雖然marvel p4都真係垃撚圾 冇咩資格話人
Star lord望住佢嗰下
Nebula個妝化到咁你都feel到佢個嫌棄樣
笑到仆街
定住望nebula個樣好L好笑,入迷
勁鐘意Nebula 個反應
原來依條trailer 最後有依段
好彩入戲院前冇乜點睇trailer
https://youtu.be/t6_5rkY-CLc
以前一向套套marvel都星期三晚就睇
有幾套好期待直接射波睇第一場
已經好多年都係咁
但p4真係睇到好撚心鳩淡 連登覺得ok嘅蟻3頭半套我睇到訓左

呢套比前面搞到已經冇晒期望 個心淨係唔想marvel再柒落去 所以拖到今日先入場
但真係好撚好睇 絕對有得爭史上頭5

但係同時覺得如果上10年留低嘅野一次次比人燒撚晒果陣
Marvel係咪真係就會得返d垃圾戲?
呢套處理Adam個手法 係人都知強行nerf
但出到黎我諗大部份人都buy同會鐘意佢
相反 你個康到底拍緊乜鳩? 殺後無啦啦比蟻俠咁樣殺除左盲撐狗我諗冇人會覺得合理

Gotg係真係好好睇 喊左3 4次
但同時好難唔諗起 點解你可以拍到咁嘅水平嘅作品
但就要狂拍d垃圾比我地睇?

我諗唔少真係睇足十幾年嘅人都會同我有差唔多睇法
因為史泰龍都係家人
完全feel到nebula比佢既視線搞到毛管恫埋咁
好撚正
睇吓華納今次忍唔忍到手
Adam 個小朋友性格幾鮮明,Will 本身個樣都唔係型棍,唔通又整一個Captain Marvel 出嚟屈機咩
講緊上一代黃蜂女咋
其實nebula可能傲嬌
其實寫nebula係les可能仲自然
邊撚到好 奇異大夫俾個傻仔撚到暈陀陀
如果無客串真係衰過黑寡婦
Adam 個小朋友性格幾鮮明,Will 本身個樣都唔係型棍,唔通又整一個Captain Marvel 出嚟屈機咩

咪話佢處理得好

睇睇下成日諗起呢張圖
Peter又話班ravaged唔係真心
康本身係贏 之後改左劇本補拍先變輸
同埋似俾個波吸左入去唔係死左
太遲接手改劇本係變得好怪
同埋好多人唔明d 蟻個程度有幾高 我自己都唔記得佢講咩第幾文明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞