銀河守護隊3 Guardians of the Galaxy Vol. 3 劇透討論區2

1001 回覆
93 Like 6 Dislike
Rocket得到佢自己咁救贖應該唔會再咁emotional, 如果係的話一定係Adam撚鳩佢
Gotg 3>2>1我個人覺得

第三集眾人都有成長,樹人睇住佢大, 又各自的歸宿

第二集父子情都感動, 兩姊妹又好返,男女主角感情戲再升華

第一集似普通合家歡電影好好睇
見到即刻笑+屌出聲
但戲院其他人冇反應
咁都有人唔睇Trailer就入場嘅
哭咗
我好黑心,希望占士根喺DC 撈唔掂,返嚟MCU 再嚟一集
Dc成日都因為管理層on9而衰
仲有James Gunn應該同老迪deal好左,要唔干預佢,佢先肯返嚟拍gotg3
以為星爵同涅布拉最後會一齊
drax嗰度都呼應返佢個背景
佢一開始係想幫老婆同女報牛先入隊打羅南
之後第二集佢間唔中都會提佢妻女
雖然佢鳩到仆街但真係一個好老豆嚟
我都覺
冇咩政治正確,黑人,TB之類,睇得好開心
真心好睇,冇晒政治政確
喺d+補返,加埋聖誕特別版會好d~

估唔到drax 都有一段比佢,可以用咁少編幅(大部分派膠情節唔計),做到即刻貫連返三集,成個角色立體左

仲有狗仔同Kraglin 都分到啲戲
占根
I will train him in the ways of sovereign
不過有樣野唔好
依家好興搞到拳拳到肉中槍都冇事
groot得返個頭同棵根跟住又冇事
成日用呢樣勾觀眾情感

以前唔會咁
遲早狼來了

呢個groot特色嚟㗎喎
第一集粉身碎骨 頭都冇埋
咪又由頭生過
但drax就真係處理得唔好
一開波畀adam打到仆街
偷野嗰度連食兩槍血都嘔埋
轉個鏡頭即刻冇事
影佢療下傷都好
唔洗啦,mantis 俾adam 一野扭到前腎90度骨折帶一帶個magkit即刻無事
根本屈佐機
以樹人種族嚟講 有個頭再生到好合理喎
你話冇頭得身仲生到先奇怪
Drax第一集俾Ronan打到仆街,冇事
第二集Crash landing,冇事
最遺憾係分得太多時間去俾GOTG 全員
剪佐好多對打戲
最尾大戰至高 全員見面一人打佐一拳就收佐皮
如果可以有少少苦戰去拉大個感觀依套真係perfect池
打ronan打ego 都起碼有10分鐘咁上下既時間
依套1分鐘都無
有少少曬佐個演員演至高依個反派角色
仲有blue beetle同aquaman 2 之後先係占根正式接手
Ronan都係船上面射一砲,Xandar射一砲之後power stone收佢皮

Ego就Star-Lord射幾槍Yondu吹幾下,之後兩父子撞幾撞再炸爆佢

三集終戰其實都係大部份時間打雜兵
其實正路黎講點都係唔夠打, 靜係隻要塞都應該要輸
一係俾ADAM出返多D黎平衡實力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞