銀河守護隊3 Guardians of the Galaxy Vol. 3 劇透討論區2

1001 回覆
93 Like 6 Dislike
佢一直都逃避啫
同peter佢地識左咁耐
都冇同呢班家人講過自己過去
又點會同thor or經期講
依家地球都唔知邊度搵部walkman比佢
MP3 機都無埋
iphone買完歌可以offline聽啦,仲駛咩mp3機
同意
我都想睇新iron man同新版美隊
最好拍黑人版
我都依家都諗唔明點解嗰時屌新版黑人human torch
仲有唔明點解狼人仲揾番舊嗰個拍
黑人Iron Man咪Rhodey
直接買部iphone咪得
反正宜家吹到係太空都有網絡

加多部switch/ps5比groot玩都仲得
不過佢大隻咗咁多唔知仲揸唔揸到手掣/仲打唔打機
唔係IRONHEART咩?
Christmas先送完部Gameboy俾佢咁快又買新機
0存在感角色
最大印象係佢比Vision整到癱左
iw同endgame又冇乜發揮
冬兵都叫做做左一集主角
Thor 3 拍到家有喜事咁唔該唔好同ca 2,3擺埋一齊
咁MCU咁多套戲更係好多種風格啦
如果要美隊2, 3嗰種風格先可以入MCU top的話咁Thor 2先得

Thor 3口碑都好好, 幫Thor轉型之餘仲要好睇
合格同top係兩個級別喎
Thor 2直頭垃圾級仲拎黎講
第一次見人讚thor2
Thor 3 個分數其實同CA2,3 差唔多, 講緊AUDIENCE SCORE
家有喜事風格唔代表觀眾唔受落ge

再者MCU 除左CA2, 3都無其他類似風格ge電影
唔通你會話除左CA之外其他都唔值得入top咩
唔係讚Thor 2
係ching佢講Thor 3 喜劇電影唔可以入MCU top
咁如果要CA2, 3呢種風格先可以入的話下一套只能夠係Thor 2
完全唔知你講乜
幾時有話得一種風格可以入
係話thor 3 列入muc top movie完全係過譽
淨係講ca2,3係你拎出黎列舉,冇列其他mcu唔代表乜野
其實點樣過譽
CA2,3 TOP就公認呢個無問題, 但係Thor 3 無論係影評人同觀眾口碑都一樣好好, 初初出嗰一陣連登咪一樣大讚

而且風格問題好似係你自己提出黎唔係我
"Thor 3 拍到家有喜事咁唔該唔好同ca 2,3擺埋一齊"
純粹討論下je
Thor 3係Thor系列中最佳
但話係mcu top 3真係吹大左
關咩風格事
gog3夠行半喜劇風格我覺得係mcu top movie喎
Thor 3 淨係有一大段懶搞笑橋段+草率結尾已經唔覺係top movie
當然佢獨立睇係一套唔差既爆谷片,但襯埋落ca2,3 gog3, avg1,3,4, ironman1 係同級?
完全唔覺
Endgame成功其實都係情懷,你試吓冇睇過之前啲戲去睇,係會黑人問號,唔明啲笑位致敬位,同埋文戲多

所以單獨咁睇 infinity war 應該係好睇啲
不過咁耐以嚟
最深印象首歌都真係father and son
加埋個畫面
分別係gotg膠得嚟搞笑得嚟係有感動位,
thor係死全家都仲係好歡樂
尾段兩班對打一字排開真係幾似拉打皮套大戰
希望呢套後 m記可以行番自己個風格
正正經經落多啲功夫係角色到啦 唔好玩咁多咩左膠大愛 濕9 CG

冇咩可能 明顯今集係導演功力
Thor 3都拯救左Thor 系列
唔計AVG的話頭5應該無咩問題掛
CA2,3
GOTG2,3
Thor 3
你之後都應該都數唔到仲有邊套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞