銀河守護隊3 Guardians of the Galaxy Vol. 3 劇透討論區2

1001 回覆
93 Like 6 Dislike
群戲處理E個真係james gunn 強項,亦都係佢對超級英雄電影既愛,正係群戲多,角色時間分配得短,所以佢更加有心去創作劇情故事比配角,太空狗同Kraglin出唔夠10分鐘,已經令到觀眾有深刻印象,豐富左成個劇情。

相反例子就係雷神3戰士,出完兩集等於無出。蟻人3 Bill Murray 到M.O.D.O.K 無好好運用,Doctor Strange2 光明會,明明可以有個壯烈可以交代好多野既劇情,成班變左傻西。
同阿妹一齊去睇一齊哭撚咗
我覺得計埋Endgame前,呢套都隨時有Top5
(利申:占根fanboy
就算係臨門一炮都好 都起碼叫做有CG睇下
對比vol1 vol2 ranon dance battle/ego Pac-Man 都係無厘頭既fight sence對決
Vol3 最後真係廿秒咁上下就收皮:rocket 一炮 + garmora 一刀
trailer 有幕high evolutionary 有招坐禪準備爆發能量既moment 正片都好似cut佐
咁佢揀High Evolutionary呢個反派又預咗佢講多過打嘅
今集又shit又fuckin都出得街,睇黎真係迪士尼管唔倒
第一集Groot同之後好似可以count做唔係同一隻
羅素兄弟 no.1
故事背後係drax冇左個女
但用返以前氹自己個女開心嘅方式氹小朋友開心
鏡頭前係笑
但背後有好大舊洋蔥
呢幕
:Can I come?
:Yes()
…………
:But not yet()
太高個身型太長同冇波
最後大大隻字寫住star lord will come back喎
可能做住一陣先
真係發生既
呢集vol 4應該等10年以上
不能同意更多
估唔到螳螂女都要自己冒險
冇比較冇傷害
Antman個導演唔掂
黃蜂女第3集可以完全冇印象
都唔明點解第2集都拍得唔好睇第3集仲搵番佢
人地占巾咁多角色都可以寫到每個有血有肉
認真問
乜人類真係可以喺真空嘅環境
生存咁耐架咩
睇到嗰陣時心諗:
屌!唔撚係整死starlord呀嘛
之後返生嘅時候又心諗:
屌!咁都救得返嘅
有冇可以解答下我
星爵半人半神啦(好似係)
好中意lylla把女聲 好磁性姐姐feel
就係要比較,james gunn 之前比人踩到垃圾咁,唔想係到引戰,不過期待佢為DC引入新元素,風格。
睇完套戲, 好憎D人困住D小動物黎繁殖比商店, 甚至做實驗.

套戲個連續性同情感, 賣同理心, 一流.
記得佢放棄咗神嘅能力
見到佢慢慢結冰嗰陣
已經勁心急
屌你老母你個頭盔呢???
係戲院喊撚到我扯蝦
見到好多男人都喊埋一份
喊到用晒成包tempo
佢自己出過pedo tweets 又關左膠事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞