銀河守護隊3 Guardians of the Galaxy Vol. 3 劇透討論區2

1001 回覆
93 Like 6 Dislike
舊人又完一套
完左個team姐
成堆人肯定有下文wo
係新team個adam可能要耐D先會再出現
個氣氛營造得幾好 衰就衰在太早播 如果夾係中間播
評價一定高好多
好彩冇咁做

Vol 3 嘅好係因為套戲好專心致志咁講呢班人嘅故事
冇刻意穿插其他世界嘅新舊角色入去,為mcu服務
冇當gotg嘅成員係工具人看待,每個人都有獨立且完整嘅成長
(所以頭一次覺得每個成員都係咁重要)
亦都係對呢個三部曲最大嘅尊重
佢地真係做到family feel
最搞笑係開場播Fast X trailer
最後彩蛋男主角睇報紙,
新聞講咩野???
一時無留意到!!
Kevin Bacon話自己被外星人擄走
要睇聖誕篇你先會明點解
新Team下次仲可以有咩人加入?
馬面雷神
Nova
ghost rider
銀魔
thor囡
始終想睇thor線搭GOTG線
演員kevin bacon聲稱被外星人擄走,接受訪問

詳情可參考gotg Christmas special
暖心小故事,成員嚟地球搵peter童年最愛 (footloose套戲)
今日睇完
覺得真係自Avenger 4後
第一套可以咁入神由頭睇到尾既marvel 電影
個節奏似番infinity saga 咁

GOTG3其實套戲劇情都好大路
主線簡單直接 但偏偏就係自A4之後都整唔到一套戲
可以令觀眾睇到角色塑造同成長
個幾套玩埋咩CG 咩 打鬥都冇咩用
因為A4打後嗰幾套啲角色根本就冇靈魂既 冇咩可塑性可言
GOTG 啲角色個個都有缺憾 但最後呢集正正完滿番咁多位角色所冇既野

Starlord 終於走去過去
Dex 有第二次機會可以做人老豆
Mantis 去嘗試尋找自我
Rocket 終於可以敞開心扉 有班出生入死既朋友
Nebula 終於揾到佢自己既屋企人

希望呢套後 m記可以行番自己個風格
正正經經落多啲功夫係角色到啦 唔好玩咁多咩左膠大愛 濕9 CG

Anyway呢套真係好好睇
銀河守護隊係MCU難得成個系列3集都好睇
中間一齊打個幕拍得勁流暢
可惜占巾已過檔
立即有比較唔係得把口講family
好記得第一集係同朋友去mega box imax睇早場 全場得四 五個人
當年睇完真係好驚喜 無諗到marvel戲會咁出色
黎緊係經期大媽+肥妹+Nigga
隨時係Phase5最唔受歡迎戲
睇下Kevin feige攞番大權之後救唔救得番
不過真係唔睇好
好憎ms marvel條女
見到Yondu 都出番黎果幕哭撚左
3個都係無厘頭掃地婦咁有超能力冇個人成長
難做得起囉
Galaxy真係咁多套入面最出色
應該都係件甲既能力,佢自稱話控制重力
冇詳細講,但比對重力鞋一下破解左
但我覺得能力唔勁先岩佢個角色
連d𡃁都夠膽舉槍指佢話要保命,應該唔開大技殺傷力真係一般,同埋肉身冇防禦力
但依幕先特顯到佢執念有幾重,知道冇得走寧願死都唔肯放棄rocket個腦
但而家一早拍落個d 真係好難搞,佢已經盡救條主線,拖返慢啲進度
重力鞋果到真係智破
心諗咁呀當都有,咪唔驚
你睇得夠仔細
勁既好似都係呢招
冇諗過勇度會再出現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞