[boehlyout] 車路士球迷討論區

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
大家發吓夢好啦
份買賣合約寫明10年內都唔可以賣盤
撚伯一錯係佢無料又不自知,盲目相信自己果套,
所以永遠一落到場場波幾差都好,
佢都唔會轉陣,只會位換位,輸波就屌球員,
係佢哋廢踢唔到自己心目中嘅波

二錯係打得兩個月風流工,竟然咁on9走去大改戰術,
拎哂班球員去試自己嘅on9戰術,
每場唔同人腳唔同陣式,當撚咗自己廢蛇,
事但教下就十一個人自動波識踢新陣

衷心希望呢兩個月係撚伯教波生涯嘅終點,佢真係唔識教波
真係唔夠Todd哥on9
咁多名叔唔揀, 走去揀個自大狂
老老實實,其實佢請得林伯翻嚟頂埋呢兩個月,即係已經暗示曬話比大家聽佢已經諗住今季棄game。
有啲人話legend回歸係主要想利用自己係球隊名宿,昔日歐聯冠軍嘅光環嚟谷起大家團火,提振大家士氣。
但現實係你無啲教學技術,又點會有火。大家見到噚晚開賽前官方media po 啲相(無睇到可以去睇番),嗰個都係死老豆老母樣,再睇吓場上啲表現同皇馬對比吓就知點解。發覺佢哋係踢得好迷惘,放3個中場都俾對面猜馬騮咁,中前場毫無默契,我印象得3吓有威脅,第一吓就係開波反擊嗰吓felix單刀,第二吓就係sterling接應james嘅傳中,第三吓就係臨完場mount轉身俾rudiger擋走,無啦。
相反皇馬就算噚晚有啲攰,但都保持到隊形同走位,啲猜傳你就算揾幾多隻波牛去搶都好難搶到,因為呢啲就係平時教練有教嘅嘢,有曬默契。
所以今季嘅主要問題唔係乜嘢無火呀,球員廢,球員退步,而係啲教練全部都無coaching skills,真係唔知平時教咗啲乜會搞到大家死氣沉沉咁,連新嚟嘅felix同enzo,有行內最頂尖表現嘅James都開始膠化,就係因為呢啲教練唔夠班去帶領車路士,無一個明確而有效嘅指示去俾每一位嘅球員,所以咪搞到場上啲球員又迷惘又無默契囉,仲點會有火啫。就算你簽入幾多頂尖球員,請幾多心理專家去幫大家注入winning mentality 都無用,因為阿頭係廢。
但以上問題嘅一切主因都係因為球隊管治文化問題。Todd Boehly 你唔識波你就咪撚掂,唔識波又要掂真係害死呢隊波。由上季尾入主之後開始已經開始不斷插手,話就話俾當時Tuchel多啲錢買人,聽佢指示買人,但你另一邊箱就踢走施治,踢走閪女人,又嫌timo唔入波踢走佢,之後仲痴線,成個醫療部門你都要換。可見佢對波啲干預幾勁(好彩tuchel阻止佢買c朗)。一隊咁多干預制抓嘅球隊,以加仲邊有頂級教練肯走入嚟俾你Todd Boehly 撚,揾唔到嘅頂級嘅,咪唯有揾啲中遊教練去俾你撚囉。就算俾你揾到一個真命教頭,都唔睇好做到以前做到以前輝煌成就,因為呢條友實在太多干預。換言之講,一日有Todd Boehly 係到你都唔好對呢隊波有期望。
要做教練做到你咁撚折墮,又要啲人特登走去美國做body check,pre season 又要你又遊走美國東西岸,佢根本就係侮辱緊成隊波,上至教練球員,下至球隊所有員工以至所有車迷都俾你侮辱緊。
最後,祝大家身心健康,因為份買賣合約寫明10年內唔可以將球隊放盤。

Come From FB䡱
覺得呢篇野寫得好有heart
老細仲要夏天搞埋啲19比賽 有時間都練下波啦 仲厭今季衰唔夠咩
當今季俾佢交學費
夏天請番個正常領隊同埋唔好攪咁多懶醒既所謂改革
無計
光頭佬又唔想做
美國佬人脈又無油王咁勁
又唔係咁多領隊肯做condom
請撚伯救火都係無辦法之中既辦法

總之今季就棄撚左
季尾請到拿蛇我都當今季賺左
Consumer車狗🥹🥺
其實佢大改咗乜戰術
明明半年嚟車都冇固定戰術後
唔識波去搞波交學費交多2-3年啦
都無名宿教波
唔通搵zola咩
不如傾吓安蛇定拿蛇好d仲好喇
今季都棄咗game
波特走之前嘅幾場3後係有form嘅
你識閪波咩, 咁都睇唔到有咩分別
要佢少啲干預先得
你見佢場場都走入去更衣室要大家應酬佢就知
教練球員每一場都要應付一個唔關比賽事嘅人出現
呢條友係無乜足球道德 為所欲為
係唔會請到頂級教練
學神爺爺都3連勝
希望76念舊情炒兩球好收手
其實點都要大清人
買防中、前鋒
搵個正常教練
係咪柔狗嚟
你望下佢3連勝係贏邊幾隊
列斯、修咸頓、李城
包尾個幾隊

Todd 哥識炒應該早幾場對弱雞隊炒樸蛇
等新領隊可以連贏幾場弱隊拎士氣再打士氣波到季尾
而唔係好似而家咁
拖到一個星期前對鍠先炒
仲有個問題係而家俾佢攪下攪下
球會連行政各樣都有幾代教練嘅人
林伯又帶啲名宿過嚟temp job
樸sir派系又一堆
佢哋啲美國佬請嘅又一堆
又有舊時未嗰啲
咁鬼雜點夾
就算請到都要有絕對大權先得,表面上話就話專業化,但請越黎越多人,個個都有山頭有名唔係是但一件二打六,一有低潮加個個把口、老細又間中插隻手都幾麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞