有冇香港人移民美國嘅二三線城市?

779 回覆
16 Like 103 Dislike
Seattle, geography 同環境就正
但俾左膠搞到完全淪陷變罪惡城
唔再係你想像中咁正
https://youtu.be/bpAi70WWBlw

https://youtu.be/WijoL3Hy_Bw

https://youtu.be/CS4bofDMbkw
住過Indiana
悶到仆街
去轉downtown,beverly hills,k town,west LA,真係恐怖。

而家住 LA 啲人要搬都搬入啲
Santa Monica 都多homeless ?
Alabama 最美的風景是人
上年揸車去 Mobile, AL食咗個lunch, d白人同黑人見到望住我係到食BBQ, they were like " What the fuck these Asians doing here? "
Dallas 算唔算?
不過已經係好多年前既事囉
揸車去Seattle 玩啦
咩地方都有,只係多同少既問題

特別係 DTLA 多傻佬同Homeless

而 K-Town 係正Westlake 隔離
個MacArthur 公園岀名賣毒品
啲人走埋入Metro賣,同用刀仔殺人
西雅圖好過好多地方㗎啦
within Seattle city limit 超唔好住,除非你係嗰啲afford得起係West Seattle/Lake Union/Madison Park/Mercer Island買間三四mil屋嗰啲人。

Seattle外圍既City就OK好住
except Auburn、Burien、Midway、Skyway
反而想知大家點移到民美國多D
有錢有運有料
其實美國真係唔算太種族歧視啦
好多人口中要叫冇種族歧視既定義係連佢去到人地地方搬埋佢自己原居地啲衰習慣過去照做而人地都熱烈愛戴佢咁先為之冇種族歧視

咁可能只有支拿大先合資格
住過Detroit 有咩想問
利伸:已死
Bellevue你都嫌悶
搬上去Richmond/Vancouver 或落LA啦
成個左膠西岸都淪陷左啦
我係homeless 都去加州啦
天氣好又有津貼
其他洲買埋機票送哂啲人去😂
東西岸都係,頂唔順南下左
真,除非生咗仔,好多廿幾歲讀完書都想返香港
係啲未出過國既先覺得出奇
搬返去邊?
廚房幾大?
是咪單身?
利申絲, 非gay
你咁比較嘅話其實應該用bay area嚟同你嘅LA嚟比先公平
LA city =/= LA county
我都想知
利申,唔係絲,但可以搞Gay
Yes, 完全唔同,
所以冇得比較
其實係因為落雨先濕 冇落雨幾乾吓
Portland附近有個town叫Boring 可想而知呢邊有幾悶
有車嘅話我覺得還好 可以去行下山
Portland訓練咗我耐寒能力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞