有冇香港人移民美國嘅二三線城市?

779 回覆
16 Like 103 Dislike
Phoenix撚
Bofa - Customized Cash Rewards
本身有3%, 如果有Platinum honors 既話,
另多75% Cash Back, Total 5.25%
有冇見過gators
住地利根德閣果然見多識廣
但好似要年費,仲要 waive 唔到?
佢落車先行開係因為驚佢發癲?
唔係,我份工要經常周圍走
套戲垃圾黎
加州班仆街去搞死其他城市
加州班偽左woke不嬲都仆街
而家去餐廳食野真係要睇清楚張單,有時tips,已經計埋,仲有唔知會唔會計埋其他野
而家都係買外賣算, 唔想煩咁多野
我都係,喺加州食野好撚貴,10% sales tax + 18% tips,dklm 仲要無 service。
加洲D野係貴到on9
唯一好處係南加的話個天氣唔差冬天唔駛鏟雪
Call it South Bay
其實有好有唔好,冬天係唔洗剷雪,揸車又易保養,但啲屋貴到hihi(雖然都同香港無得比)

但北啲都有佢好處,啲屋真係平啲,又無龍捲風,地震呢啲野,如果落雪嘅話又有得 wfh,有辣有唔辣啦。我都諗緊seattle,vancouver, wa 呢啲地方屌唔屌得過
就算係北加落雪都唔會好似midwest咁幾乎成個冬天都冰封
但midwest d餸真係又平又靚
淨係BOA同Costco
懶得記住邊張打邊張
有無人用過chase?
我有,但除咗開card 嘅優惠(好似洗500 比返 250 你)而家日常都係得 1.5%
但冬天真係好撚長
4月尾先轉季😂
有辣有唔辣,如果唔係雪山,seattle 呢啲冬天係ok。

如果同香港嗰種一年有八個月都濕熱嘅天氣,我一定揀北美
方便見人見智,記得只要你commute要上495 唔理你tri state 邊度都pk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞