有冇香港人移民美國嘅二三線城市?

779 回覆
16 Like 103 Dislike
最危險係有蛇有熊, 我老婆講見過熊但我未見過
CLS
你去Beverly hill, west LA 都恐怖 咁去LA其他地方係咪嚇死
Memphis 好冇住
算數一數二治安差😂
LA 東面好好多,差嘅地區都係集中喺west/ south LA
我諗係講Encampment掛, 最差係DTLA, 之後就係Westlake 去到Korean Town, 另外Hollywood (沿住條 Sunset), 仲有LACMA 果面,Venice 就清緊,仲未清完

Beverly hills 果班係最近新聞有講
https://www.dailymail.co.uk/news/article-11963173/Beverley-Hills-awash-rapidly-growing-homeless-encampments.html
其實治安嚟講west LA算差咩 係多homeless
利申 以前住west算幾安全 一定好過dtla先
香港不嬲世界top幾
除左有d網俾佢block
早排行行下有條蛇係面前打橫飛過衝左出馬路然後比架巴士車死左
我以前住west LA 係多homeless 但成個氣氛唔恐怖
而家已經唔同,以前華人區 san gabriel valley 都唔錯,而家日光日白走去撳錢都有機會畀人打劫
依幾年終於見到多啲1GB fiber喇
唔知香港點 但唔會慢囉
早幾日係FL番黎, 大雨到仆街

水浸到入鋪頭, 唔知雨季D人點住
聽過有人住austin已經打左個突,始終美國唔同英國
香港早幾年已經1000m當道
Tampa 正呀 冇miami Orlando咁多遊客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞