有冇香港人移民美國嘅二三線城市?

779 回覆
16 Like 103 Dislike
男朋友想我跟佢返去,但住開城市麻麻地農村地方,另外係好怕凍,仲有唔知搵咩工,宜家唔知點好
我都係早兩年返咗嚟,返工壓力真係無咁大,用香港社畜mode 其實已經好夠做,啲同事仲覺得好有效率,但之前喺香港算係hea 嗰批嚟
交咗嘅稅永遠都唔知洗係邊
LA 撚 住係LA 都已經覺悶
想像唔到 住二 三線城巿係點
由其咩 mid west deep south 個d
有冇巴絲住AZ
度度都係咁架啦
去打工 半年前係街俾黑人射死左
加洲係咪都偏鄉村?咁你哋之後係分咗手定點,定你跟佢去UK
加洲都偏鄉村架話
咁應該成個美國都係鄉村 甚至未開發
係呀
但嗰陣一放假就落DC
NYC同埋DC黎講我真係鍾意DC多好多
純粹用LA做例子答上面果位巴打點解啲人會想番香港唔留低
意思上網去睇LA好多時淨係見到Beverly Hill好靚又或者Youtube睇片介紹之類
但其他地方例如metro既環境可以有幾惡劣係好少人會拍比你睇
就好似香港咁
啲鬼佬黎做一兩年野緊係覺得正
交通方便稅低又多好野食
但有咩深層次既矛盾或者唔好係當地人先知
我都明白,其實都唔想離開城市生活,但佢反而唔鍾意城市話太多人… 我諗除非其中一方肯妥協,如果唔係都好難繼續落去…
讀書好地方
無呀!武肺果時去咗Pensacola 玩,跟住 Road trip 揸咗去Fort Morgan 再搭船去Dauphin Island,再上埋Mobile 食埋飯,打埋個卡!Alabama 一日遊!我 d Seattle 鬼佬friends 仲鬧我 WTF 做咩走去Redneck 到爆既deep south 到玩
六月中去到八月尾會熱
大概75-90左右
但係夜晚太陽落山會涼返去60-70
仲有唔記得提南面sand dune 攞ATV落去玩
Portland BLM 喎咁都二三線?
大城市你可以見住啲道友喺你面前吸毒
已贏
South cal 咪又係貴…
只係生活空間多左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞