有冇香港人移民美國嘅二三線城市?

779 回覆
16 Like 103 Dislike
果條on9話一定要計城市 wor, 你果堆算唔算城市? 我真係唔識
如果計區beverly hills真最貴
㩒下起底都知佢鳩up啦
san jose 過百萬人口,你指邊區先?san jose east 就最平,

你睇下 sj 有 $$$個區, north 近 milpitas 已經係 santa clara/ milpitas level 價錢

san jose west ( 近 cupertino 個區) 同埋 某部分 的 southeast 的富人區(近 evergreen valley high school) ,直頭係 palo alto/ mountain view level

同呢 2 個地方比,Campbell Los Gatos 唔算貴
Miamia, Minneapolis, Pheonix, pittsburgh

係二三線城市?
計州計郡計城計區啦不如
屌你全部都係美國巴打
認得到你地啲名
呢個時間覆得全部都係美國人啦
竟然 我知Evergreen貴但我無估倒係去到Pluto Alto級數
屌,以前住喺Boston都唔覺咁多人住喺個到

依家搬走左先發現原來咁多
Boulder, Colorado
幾好住
除咗野食差啲之外 一啲都無掛住香港
同樣地亦都唔係人人追求緊香港嗰種生活
而家日日落雨
同感 返工渣車塞下塞下真係唔好玩
唔塞半個零鐘 一塞50幾分鐘
諗住下份工租間公司5分鐘步行距離apartment
自己層樓租出去算鳩數
係唔錯 不過太多homeless
我自己覺得歐洲城市生活舒服過美國
附近d 城市
竟然有香港人住Memphis
St john嗰邊Fred Meyer有個homeless天地
我啲friend話Portland好悶
住seattle 揮揮手
因為Frank Underwood先識呢個洲
其實「城市」點define 都夠玩幾頁

你見由bay area 要分San Francisco定San Jose , San Jose 都仲要分north/East/west/south San Jose

呢啲嘢點用香港人傳統眼光(港九+新市鎮咁就一個城市)嚟計?
Baltimore真係癡撚線
我住過Akron..
以前LBJ細個住果到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞