有冇香港人移民美國嘅二三線城市?

779 回覆
16 Like 103 Dislike
點解當初會去mid west ?
bayarea同silicon valley, 只係一個統稱
你係要講city, 咪san jose, 你所謂二三線唔入流既城
講到無野講就講樓價, 連san jose最貴都唔知
以你樓價論, 你之前仲話chicago高過sf
仲好意思冲出來seven, 問人住邊度, 得啦, 知你長住美.......孚, 叻
其實我有諗過,但唔知多唔多工作機會
獨居?
做咩職業?
Enjoy唔enjoy其實?仲會唔會掛住香港?
sor,應該係好似另一巴打咁講, vancouver, WA
住緊southeast,香港人極少,fg得我一個Asian

不過住耐左反而習慣少人嘅地方,幾年前一返香港會好anxious
之前公司係ohio
而家轉左office 係Chicago
因為樓主見識少 以為城市規模細=落後地方
仲要學埋支那講法 咩二三線城市
exactly, 跟本無official standard答案
之但係攞頭幾位人口, 經濟既城市叫二三線, 要幾on9先會咁諗
點解要咁折墮又唔好住治安又差
多黑人
連登終於有美國po
有冇巴絲係boston
Ching 都係boston ?
住過Boston10年
SF median income成$150k, LA得$80k
San Jose未係最貴。你望下Campbell Los Gatos嗰堆
上少少仲有個Los Altos Hills...
SD +1
返咗hk ?
Chicago 應該開心好多
去左另一個state

冬天終於唔洗鏟雪
老實講, 所謂既一線城市完全唔好住
一係你就好有錢住貴區, 返工唔使揸車
如果唔係住遠少少都好貴, 返工放工又塞車塞到on9
點會冇分 唔好自己呃自己
中南部出名多窮人white trash
Republicans
其實我覺得NYC仲危險,正常人唔會有槍,好多賊就博依一點去打劫,博受害者冇槍。

但係其他州,好多人都合法持槍,d賊唔咁亂咁博。
我細個住過費城
一樣
冬天攞住杯凍啡搖住啲冰入班房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞