有冇香港人移民美國嘅二三線城市?

779 回覆
16 Like 103 Dislike
PhD好考精神力, 同埋4-5年唔係咁易捱
黑人城市
無計
形住係有電鋸殺人狂
我倍老母去溫哥華探佢家姐 即係我姨媽
佢一去就去幾個月,兩姊妹日日散步行街食嘢
溫哥華好多商場food court都有好多嘢食,講得出都有得食
佢哋經常幫襯嗰間係有(套餐)自選湯底配料米線+奶茶(或檸茶)+雞蛋仔
有時就食希臘飯沙律套餐, 壽司套餐, bourbon chicken, 印度咖雞喱飯...
Vancouver 唔怪得
請問你移咗民幾耐?
如果『茶記酒樓廣東菜乜都齊』肯定唔少Asian, 可能你唔知
美國好多地方都好舊式, 好似啲唐人街咁有茶樓酒家
依家啲大型茶樓都執得就執, 轉為經營快餐形式點心
Dim Sum express
你令我諗起panda express
果堆賤命 行出馬路都唔會睇車
撞死佢都嫌整花我架車
你咪慢慢同佢駁火
揸車見親亂過馬路既真係99%係黑鬼

你話我歧視我都係咁講
我覺得佢地係潛意識將佢地非洲原居地部落既基因"保留"左
部落冇馬路同過馬路呢個concept, 鍾意點行就點行。
佢地只係喺有馬路既社會堅持做返佢地祖先喺部落做既行為。
我覺得佢哋係本住自己係黑人就assume 自己可以用特權嚟要其他人補償過去幾十年嘅歧視
錯 未有BLM之前佢地都係咁爛撻撻
只係有咗之後仲威啲咁姐
佢地就算喺燈位過馬路,例如車綠燈右轉yield行人嗰啲位,佢都要比平時佢喺行人路上面行既速度慢,亦比其他人種過馬路行得慢。
好似要盡情享受有車(s)停低讓路俾既時光咁
係OBLM
見到呢啲黑人都驚,好多都有案底,傻+窮,根本橫行
今日出街食飯先見到Crackhead喺停車場開住㗎 Van仔門坐喺度等客到
力架都係人 唔係防彈嘅
溫哥華食亞洲嘢真係 冇難度
平過美國唔少
簡單講就係正仆街
笑左
我老婆係個到
類似, 唔一定要係trailer park 嘅, 你有地自己拖一間租出去都得, 月租450
450 WTF
喺紐約 淨係租到一個半車位
巴打 唔可以喺YouTube泊hometour
好好奇係咩樣
治安會唔會好差?
平時你睇美劇好似supernatural 啲小鎮咁,周圍都係樹冇咩特別,人少屋少車少, 冇人就冇咩危險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞