有冇香港人移民美國嘅二三線城市?

779 回覆
16 Like 103 Dislike
你到底有冇撳過入去自己po出嚟嘅link有冇用過腦思考過拗緊啲乜,為駁而駁撻啲數字出嚟,其實自己都無睇過就以為實啱晒

自己話講GDP話邊個city包邊個area,你張圖有齊晒你個龍門嘅要素 - 有GDP同埋有指明邊啲area係計埋,而column標題依然係"City"所以無離題

咁你自己po嘅link排出嚟都係SF排Chicago後面,咁重有乜好拗?個腦係咪有事?
然後吸完喺你面前當街除褲屙爛屎然後pass out
每四年可以決定美國下四年命運
就係講緊Chicago個GDP包鄰近城市所以SF應該包San Jose
單純用SF既GDP去同Chicago 比忽略咗SF-SJ之間既人口流動性同互相既影響
講兩句就問人個腦有冇事 其實你有冇去過Bay Area?
而係你個腦真係有事,去過,知道近,所以如何?

上面有人講面積你就駁鳩人非洲重大,大唔大無意思,而家你話近咁就要包埋?香港使唔使包埋深圳?定深圳包埋香港?近唔近又點?有啲嘢係就係唔係就唔係

你自己po條link SF都無包San Jose,你就係都要話包埋,會唔會太自我中心?冇睇到事實係點?話咗你認知模糊唔肯認,自己搵埋料又唔睇,睇完又重覆嗰三幅屁

幅圖SF咪包咗Oakland/Berkeley,要搬龍門搬到包埋San Jose先計?包埋LA好無?Chicago包嗰兩個Naperville/Elgin會輸蝕過Oakland/Berkeley?唔會咪即係你講嘅包法係SF已經有賺

你係完全無邏輯
1. 用面積比不能概括城市級數
2. 上面用GDP去解釋Chicago>SF, 只因SF GDP不包括SJ, 而SF同SJ關係密切唔應該分開計。上面條link用於表達SF GDP不包含SJ, 而整個Bay Area GDP實際上大於Chicago

唔知點解咁難理解
Brown附近既野雞大學
反而好似冇人講NEU
享受大自然, 得閒落Florida 海灘玩下食下snow crab. 係悶到嘔泡
master去Brown洗底
你唔提都唔記得仲有間northeastern
住緊窮撚mobile house, 等緊綠卡先搞到mortgage, 勝在租平
算啦你,講城市就用灣區比,上面明明就係講緊SF,係你不斷自己腦補咗做SF Bay Area,所以SF=SF Bay Area?

重喺到撐飯蓋,回歸主題,所以tier 1 cities應該包含SF先過Chicago因為SF=SF Bay Area?定係first-tier CITIES應該包含SF BAY AREA?不論邊個講法都證明你係戇鳩,錯咗就不停死雞撐飯蓋,結果邏輯錯漏百出

如果你拗Dallas City=Dallas-Fort Worth都起碼都真係有個咁嘅講法,但係有個咁嘅metroplex都唔代表Fort Worth係Dallas一部份,Dallas City=Dallas-For Worth哩句唔會因為兩者有幾密切而變成正確

重要補句「點解咁難理解」好似係我理解能力低咁款,唔知個醜字點寫
有錢就入得
USC的朋友?
我又冇俾人咁搞,
但有一次岀去飲完野
唔坐Uber, 走左去坐Metro
果個unhoused 坐我格離
之後懶屎

屌你傻既我都冇問題
玩屎真係唔掂

佢一落車,我即行開
我仲記得地下又有水
櫈上面有一點點屎水
之後果個墨婆用手抹一下
一野坐落去
NEU bio 好似幾好
Berkeley 都多尿味 日日返學south side 都預到,要習慣真係好難頂
都唔係 難入過bu 入面啲 program幾實幾好
不過間u係好貴
RISD?
唔係 但好近
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞