有冇香港人移民美國嘅二三線城市?

779 回覆
16 Like 103 Dislike
住緊南加,唔知Seattle/ Vancouver, WA 好唔好住,工作機會多唔多?

利申:做開managed care
早排去咗
除咗間書店同埋成個城市好撚hippie之外其實幾悶
仲要又濕又凍 去到先知咩叫真濕凍
Grad 咗?
Alabama 洲, 三十線鄉村
可能有 但已經過咗讀書年齡 所以唔清楚 但係街就無遇過腥港人
Chicago計SF唔計
係咪嚟搞笑
Ching 有冇去過SF …
1. sf 超細
2. Sf 夜晚死城黎
我覺得肯搵就一定有都係睇人
想知東面同西面有咩明顯分別
叫income 咁你攞Beverley hill 比較囉
反正Beverley hill 同SF 差唔多大
我離cleveland 都1個幾鐘車程 我d 同事一開始好驚訝做咩由香港去左佢地而到 🤣
咁你New York 計埋the Bronx Harlem 同Queeens 再入嗰堆咪唔算貴囉
睇你commute time 幾耐啫
同樣commute time 應該係NYC 貴過Bay Area
明顯講緊urban area 啦
對美國零認識
會唔會細城市啲人無咁racism ?
我打錯 想打sf點會低過LA
同nyc midtown 比邊個貴?
SF點會過LA 自膠
香港人traditional 嘅城市
應該得NYC Chicago DC qualify
佢地會話LA 太spread 開唔係城市
Ching我以前住果邊…
你不如望下SF幾多科技龍頭先
細城市先racist
尤其Midwest 全部白人
試過去Virginia 嘅Walmart
入到去黑人都唔係幾見到
全場得我一個Asian
咁你feel 到佢地對你特別唔友善?
想像下你係大陸見到黑人嗰個奇怪目光
真,大城市有一半都非白人
去過啲鄉下城市
啲人重係用cash
Walmart 入面全部都係睇戲嗰啲痴肥白人
個個用勁奇異眼光望住Asian
但係一個城市無人住仲算唔算城市?
SFO Covid 之後變左好多
同埋無乜商場之類嘅野
我覺得以城市黎講話SFO 係二線都不為過
你要話真正一線城市好似London/ Paris 咁
其實真係得NYC 同LA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞