THE SUPER MARIO BROS. MOVIE(討論區,4月5日開畫,劇透)

741 回覆
27 Like 4 Dislike
間唔中我都會拎翻部wii 出黎玩galaxy 2
btw lumalee戲入面台詞同game一樣
我仲以為會有thank you so much for watching my movie添
我睇嗰場大部分都係小朋友+家長
元朗imax得粵語
成套戲都諗佢會唔會出一出黎
不過唔係任狗或者gamers都未必知佢係邊個
佢好似係配mario老豆
巴打我以為你話係宮本茂
公主唔係黑人所以咁低分
開開心心簡簡單單既爆谷片,適合一家大細睇
細路睇得開心,大人又可以回味吓以前玩Mario 既回憶
鳩估有d死毒撚覺得套戲唔好睇
點知上到黎個個讚 谷住谷住唯有負皮晒
老任有無設計過公主係咩性格特質?
不過我反而覺得公主係套戲入邊性格同舉動有啲模板,好近代Pixar,Disney 啲勇敢女角色既形象,好似個個差唔多咁

其實以前玩Mario ,一直唔知Mario 入面啲角色係有咩背景故事同性格,只係知道Luigi好驚青,公主成日比日捉,庫巴係奸角
昨日6pm那場好多小朋友睇,99%都睇埋,但隻蛋時間太短了。
開場前已有6月1號開播既黑蛛卡通啦,不過香港都應該唔收得
不過其實十幾年前已經出現過公主救mario
https://www.youtube.com/watch?v=UpSuyk1DDnM
睇英文版,之後想再睇粵語版配音,聽下首歌係點
仲有日文版+宮野真守馬利奧
MARIO熱度比想像中低, 係咪呢個年代太多遊戲種類, 少接觸MARIO
點解咁空係咪而家孖寶兄弟已經唔hit
又要嬲又唔敢留言
垃圾
一係返工無得湊小朋友去
一係去晒旅行
尋日睇左, 其實好好睇
我比較着重係個性格到,公主救人無問題

但只係覺得個性格形象有啲模版,
好似倒模出嚟咁,無咩特色。

每個都係好有自信,好有能力,獨立解決到問題。

感覺就係係到灌輸一種定形角色形象
以前就灌輸公主形象就係花瓶被救,近代就一定係上面我講果一套性格。

我覺得啲角色性格可以唔洗咁死板,好似一定要係依套性格先得咁,可以多變啲或者有特色啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞