THE SUPER MARIO BROS. MOVIE(討論區,4月5日開畫,劇透)

741 回覆
27 Like 4 Dislike
講真,真係飯既話,要錢都無所謂
最煩係無,又要揾日本代購
笑死
你講得出最尾個句真係證明你唔熟日本戲院文化
日本啲電影Flyer 不嬲都係套戲一上就收埋,做咩要派,個個都知去戲院就免費拎得,個個都知套戲一上就無得拎,做咩要為左你呢套戲破壞規矩? 而且難聽啲講,佢日本票房成績好好?黎緊Mario 應該唔洗1個月就過佢

張flyer 就Exactly 係你張年曆卡既做法,不過唔係剩係一套戲,而係套套戲都有免費flyer ,所以唔好當咩有得免費拎好特別,日本做左好耐
日本就咩都炒一餐既,我又唔覺得炒價買特典就證明佢特別好,只係證明個作品好多狂迷,想擁有哂既心態

同埋你講優先場特典同包場特典先有真係好好笑
姐係我係香港搞包場特典,每人特典派隻figure 然後位位收戲飛2000 咁,你一定覺得香港特典全球最豪
啲週邊代購都未必搶到要食炒價
所以咪話點解香港無
睇你第一段就知你根本唔知slam dunk 係上映前都冇flyer
成段都一陣我住日本熟過你既臭味
我話知你熟定唔熟
而家香港發行商肯做多過日本有咩問題?
一定要日本好過香港?

你最尾咁樣假設黎老屈都得咁而家係咪收2000丫?
週邊香港都有你搶到既話
但係貴過日本好多
https://youtu.be/aW7bzd8uwyQ

期待出年聽到jack black現場深情演唱
事實上大部分時間 如果想要特典/週邊都係日本做得好過香港,
係香港會見到啲人首日下晝就已經拎唔到Mario 特典,但係日本唔會,亦都唔擔心某套新荷里活大片會完全無週邊,因為剩係先前行戲飛已經靚過哂香港啲戲飛
我甚至去睇理大圍成同時代革命都有flyer 場刊同張靚靚既戲飛

日本的確連一開始slam dunk pr 都出住事咁做,無flyer 既咪買場刊,起碼我地有得買先,起碼日本而家仲出緊特典

你指既香港做得好過日本既係特典送得豪啲,但明明個價錢一樣跟票價,你張戲飛係貴既,收到既贈品就好啲,你就覺得做左好多。日本送一般特典啲戲院票價係全國劃一,優先場 首映 紅地墊 呢類抽中直頭係免費。

唯一我覺得香港戲院做得好過日本既係準時上映
好聰明嘅試水溫之作
我相信大人睇得仲開心過細路

導演好了解遊戲嘅趣味之處
動作場口、老歌嘅運用,個半鐘令人好享受
唯獨成套戲嘅節奏係快到冇譜

雖然出面好多人屌chris pratt,但我覺得班主要卡士都係well casted
佢一開波撚意大利soprano式口音好好笑
大部份時間即係唔係全部
咁你一開頭拗乜?
我一開始都只係話睇發行商,有啲會好過日本
唔係全部

係你一口咬定日本一定好過香港
你可能覺得價值高就係好過日本,有人就係覺得量多款多就係好,我一口咬定既 係日本的確係款多量多,又夠派比全國先,
而日本有第七彈係事實,亦可能會有第八彈,

大部分唔係全部 但同時你又只係識得一套係你覺得係香港出特典係好過日本,捉呢個字眼有乜好
你好意思話係發行商功勞,咁不如話係粉絲功勞仲好啦,羚邦其他作品無日本咁多特典係點 發行商失敗

唯一一套你眼中覺得做得好 肉酸到要幫香港打飛機打到咁
傾入樽去第二個po啦
邊個打飛機
我只係話有個別發行商做得好

你就一咬定冇可能
日本一定最好
你先係打飛機嗰個
笑死,我就真係無用過 無可能同 最好呢幾隻字既
你就連個個別發行商發行過咩作品有好好既特典都講唔出
就係到幫人打飛機
一句日本有埋七八彈一句事實就踩中g 點
Cls 香港最好 美麗新香港

blocked
下星期得咁少場既
唔送
未出姐
星期六去二擦
買夜啲希望少啲細路上次睇嘈撚到呢
都好想再聽粵語版好正
頭先專登揀夜晚9點50分場睇
可能本身夜加真係冇太多鬼佬鍾意
成場得我兩個人睇
唔知係咪諗多左
任記既遊戲表面好陽光,但好多黑暗既設定收埋背後(例如卡比)
其實電影都有d,mario 一開始拎副身家拍套根本無人睇既廣告,然後比字頭係S既人蝦。
第一份job完全fk up左,唔知要賠多左。
連屋企人都唔支持佢。
唔係去左異世界,真係成世就就咁玩完
套戲好多dead 字眼 有欺凌情節
同時有叫人要勇敢,唔好放棄正念
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞