THE SUPER MARIO BROS. MOVIE(討論區,4月5日開畫,劇透)

741 回覆
27 Like 4 Dislike
巴打識野,我見到果下都好感動
有部份係,但唔係主因
首週票房預測更新

美國:2 - 2.2億美金
全球:3.6 - 4億美金
2023年暫時全球最高票房係蟻人3
4.7億
希望任天堂可以拍埋其他ip
整個 Nintendo Universe !!
變左smash
不過想睇zelda
點解一開始企鵝有星星唔用
太有自信 以為自己啲雪球夠抽
笑撚死我
老任發現呢條財路就好啦

我想睇zelda 電影
你覺得好嘅地方同影評覺得差嘅地方無抵觸
影評係評故事評人物描寫評配樂
你嘅評語係「呢part我打機見過我好感動!」
大家追求嘅嘢唔同
任天堂搵 Illumination 拍亦都順利達成目標 -- 「爽!」但影評唔會因為爽而俾 5/5
想佢留返拍luigi mansion
我覺得啲影評on9咪就係喺一套Mario度搵故事黎睇囉 Mario出咗三十幾年,邊Q度有故事嫁如果好似啲影評講咁又作到啲故事背影大一大,扭橋扭到天花龍鳳咁咪變Q咗果堆改編到7彩自以為改得好好果啲9唔搭8改編劇同戲囉,第一套好好地追求返原作個感覺,慢慢先用呢個基礎加啲新故事落去咁先係明智
將套Mario拍到花樣年華咁又咪會仆街
唔同題材根本要有唔同拍法、唔同標準
我都同意細佬既故事可以寫多d,或者有其他類似情節可以好d
但整體都係好睇
同意,等於打機買隻Mario返黎然後鬧佢無劇情一樣
有冇人覺一集就夠,因為好多經典嘢已經出咗。

btw,隻狗係咪luigi mansion果隻?
睇咗戲先睇下面條片

https://youtu.be/VuU6j8rUc6M
某坐騎:我片尾先啱啱出世
中間有隻唔知藍色定粉紅色yoshi閃過,我當出咗啦
去猩猩王國途中好似有一班龍仔跑過
有下集可能係幫yoshi返屋企
講真, 只要細個玩過紅白機都要入場睇落
真係一個時代回憶黎
個d sound effect同bgm 真係一播就知係mario
4dx 同3d 同imax with laser有乜分別
SONIC 出到黎都係兩極, 只係影評人個邊差少少先ROTTEN
觀眾評價一樣都係90+

不過呢啲有咩好嘈, 因為結果係點大家都照可以揾到藉口打飛機

喺 Lego 面前邊個夠膽講自己「無故事」

Game 無故事 唔等於 拍成戲可以無故事呀嘛,嗰啲係影評人唔係 Mario文化研究者

而且都係嗰句,你睇得爽唔等於影評人要讚好,無必要因為你覺得好爽而鬧影評人 on9 唔識貨

其實影評評價都未去到 Morbius / Venom 嗰種超劣評,只係啱啱 below average
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞