THE SUPER MARIO BROS. MOVIE(討論區,4月5日開畫,劇透)

741 回覆
27 Like 4 Dislike
呢個數字仲未計日本票房,因為日本嗰邊28號先上

而家睇吓,佢隨時超過Frozen 票房
有機會超過Frozen 1 ($1284.5M )
Frozen 2有難度 ($1453.6M )
應該可以做到史上第一既遊戲改編電影
已經係第一
第二係Warcraft $439M
第三係神探比卡超 $433M
兩個夾埋都唔夠Mario多
日本上埋應該坐火箭
想睇續集出yoshi 島
仲可以出埋wario 2兄弟扮mario2兄弟
真係大把plot可以寫
日本反而難估爆唔爆到,或者爆成點

優勢:
1. 老任
2. Mario由細見到大
3. 黃金週上映

劣勢:
1. 算外國片(邦畫)
2. 前2週有柯南、上週有東京復仇者,同週有TOKYO MER同星矢,坐席數未必夠
劇場版スーパーマリオ、公開約3週間で世界興収1000億円突破 日本では4・28公開

https://news.livedoor.com/lite/article_detail/24115228/
希望架仔睇到新聞之後多多捧場
想問下咁多位覺得同柯南計嘅話係咪輸硬比柯南 ?
要谷又唔難嘅,之前班癲佬谷鬼滅之刃cls
今次呢套柯南好癲 灰原哀擔正過硬100億
建唔建議睇MX4D
唔洗日韓都破硬10億鎂 贏
Mario穩坐北美票房冠軍!再創影史第三週紀錄 輕鬆退敵 北美票房三冠王
https://lih.kg/3370576
聽埋台版果段碧姬之歌,更發覺廣東話版無論翻譯同唱都好好
依個位真係要讚下配音員
4dx定mx4d?
睇完幾日都會loop 碧姬~~
www.smbplumbing.tw

真係整咗個網,仲有好多嘢玩
其實真係無走音
音準好好
係d教會歌詞玩9佢

台灣上日文配音版
無聊睇架仔YouTube 預告下面留言
發覺原來佢哋幾抗拒搵明星配音
個個話好彩Mario搵返專業配音員
唔知點解日本d動畫電影好鍾意搵演員配音唔搵返聲優
因為本身日本堆動畫龍頭就唔中意聲優
宮崎駿新海城同迪士尼都有影響
宮崎駿本身唔中意聲優,講過好幾次自己有幾唔中意聲優,話聲優演技太油膩,佢啲作品幾乎全部都係揾演員配
新海城都講過聲優把聲太唔真實
迪士尼當年frozen 揾個演員配Anna ,無配過其他角色,直接拎埋聲優大賞
神田沙也加唔算純演員啦
真係讀過聲優學校
Frozen唔係佢出道作嚟
同埋聲優大賞出名分豬肉
唔係間間聲優事務所有埋堆,小圈子選舉嚟
所以會質獎畀d冇乜所謂嘅公司
記得當年有好多人嘈點解係吹替電影拎主演女優
但佢太少配音
不過聲優大賞係分豬肉兼真係拎黎拎去都係個幾個咁濟
但宮崎駿同新海誠中意用演員都係事實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞