THE SUPER MARIO BROS. MOVIE(討論區,4月5日開畫,劇透)

741 回覆
27 Like 4 Dislike

慢慢懷疑
幾好睇 如果有玩過mario 投入感應該仲高
想問下mcl 係咪會派3d眼鏡
見到佢上網賣飛時話要另加$10買

笑死,上面係唔係曲線推post
其實大家都係討論下姐,唔使下下一黎就垃圾嘅
配音版好多位我覺得都有花心思去呈現,例如幾段唱歌位都好正,庫巴我直頭覺得粵語版正啲
好睇
你咪講 但唔好人地唔like就話人盲反先得架
岩岩睇完 好睇
咪自爆啦
Btw 我睇緊個陣都覺得麻麻
全部人一要大聲講野
個tone就好怪
唔似正常人會講既語氣
D走音位好正
㛈閪~
戲院好明顯未到開畫入場睇嗰日就派俾人
最左係咩碟?
右係咪黑膠
竟然
Mx4d定IMAX大啲
剛剛同老婆睇完,冇諗過睇夜場都可以爆滿,仲有好多家庭,但佢地啲小朋友笑聲係完全唔會令人反感,成套電影都充滿果種快樂既感染力,包括果粒黎自galaxy既負面星星

一開始仲驚配音唔掂,但睇完完全冇違和感,Starlord同公主都配得好好,公主既強大唔係果種做作既政治正確力量,而係充滿智慧勇氣同自信既強大,連續幾次危急關頭佢都有破解到危機,mario同luigi之間既兄弟情雖然著默唔多,但係就成就左最後既反轉,如果續集真係耀西島,希望可以交代下佢地3個主角既身世

最後不得不提啲Bgm既改編真係好神,如果係fans聽到歷代既主旋律真係好似走馬燈咁回顧左一次快樂既童年回憶。

仲有無數既效果音同彩蛋,字幕都幾貼心提左幾次彩蛋位,大滿足,準備搵日去睇次3D版

係咪要出mv
最左最右都係膠
最左係成隻OST
最右係單曲 (peaches + 水喉佬rap)
全球首週預計票房:

2億+美金
正路啦
專登提早星期三全球同步開畫(除咗日本)
+任天堂品牌效應
望下Switch到目前為至最高銷量前十嘅game有幾多隻係Mario先
請教各位ching 睇IMAX2D 定3D 好d?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞